Occupy Valentijnsdag!

Af en toe plaatst De Zesde Clan berichten op haar blog, waardoor we diep medelijden krijgen met haar. Het artikel over Valentijnsdag is zo’n voorbeeld.

In de loop der jaren heeft deze dag zich ontwikkeld tot een commercieel feestje met rode rozen, rode hartjes, en de vanzelfsprekende aanname dat het gaat om een man en een vrouw die verliefd op elkaar zijn. Transgender? Homo? Lesbisch? Alleenstaand? Pech voor jou, je doet het fout, verdwijn! En dan hebben we het nog niet over de seksistische uitwassen die de huidige opzet van Valentijnsdag in de hand werkt.

Arme, arme Zesde Clan. Het moet toch ondraaglijk zijn om zo’n verzuurd wereldbeeld te hebben, dat je zelfs een mooi feest als Valentijnsdag de grond in boort? En ja, sleep er ook maar seksisme bij, want alles is seksisme.

Weet je Zesde Clan, Valentijnsdag is voor iedereen bedoeld. Echt voor iedereen, niet alleen voor hetero’s. We zouden niet de kost willen geven aan alle homo’s die elkaar verrassen tijdens Valentijn. En alleenstaanden? Valentijnsdag is juist bedoeld om je geheime liefde te verrassen!

Troost je, Zesde Clan, ook voor jou is er iemand. Als je die zure blik achterwege laat, zul je merken hoeveel mensen van je gaan houden.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s