Politiek is voor blanke mannen

Gefeliciteerd blanke mannen. We zijn al bijna overal prominent aanwezig, maar er waren toch nog enige terreinen te veroveren, waaronder het weblog van De Zesde Clan waar vrouwen centraal staan. Ook daar hebben we voet aan de grond gekregen. In haar artikel over de mogelijke opvolger van Job Cohen is ze volledig geobsedeerd door blanke mannen. We worden zowat in elke zin genoemd.

Blanke man, blanke man, blanke man, blanke man… Heeeej, Nebahat Albayrak.

En dat met dezelfde afschuw waarop een ander kakkerlak, kakkerlak, kakkerlak… zou zeggen. Blanke man is een scheldwoord in de vocabulaire van De Zesde Clan. Je zou eens een trucje moeten toepassen op haar artikel dat ze zelf ook af en toe hanteert: vul overal waar je blanke man ziet staan neger in en kijk dan wat er staat. Wat zegt dat over de denkbeelden van De Zesde Clan?

In haar blogartikel behandelt ze de diverse media die zich richten op de mogelijke opvolgers van Job Cohen. Dat die media ook vrouwen noemt als opvolgers, gaat langs haar heen. Ze stort zich volledig op elke blanke man die ze in de berichtgeving ziet, kandidaat of journalist. Vernietig dat ongedierte!

Ach arme Zesde Clan. Daar zit ze ’s ochtends in het openbaar vervoer, op weg naar het werk en omringd door die vele blanke mannen met hetzelfde reisdoel. Dan leest ze in de gratis kwaliteitskrant Spits een artikel over de mogelijke opvolgers van Job Cohen en moet ze zich verbijten, want de vijand zit naast haar. Op het werk is het al niet veel beter. Zie al die blanke mannelijke collega’s van De Zesde Clan eens voor je die haar allemaal voorbijstreven naar een topfunctie die zij ook zo graag zou willen hebben. Als ze ’s avonds moe thuiskomt, gaat ze eenzaam op haar zolderkamertje via haar blog haar gal spuwen over de bevolkingsgroep die haar het leven zo zuur maakt: de blanke mannen.

Heel triest allemaal. Misschien moet De Zesde Clan maar een vrouwenpartij gaan oprichten, met louter vrouwelijke fractieleden. Het maakt niet uit of die partij links of rechts is, want De Zesde Clan heeft niet zoveel met inhoud. Ze richt zich alleen op geslacht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s