Zesde Clan neemt deel aan Globaliseringslezing

Ach wat leuk, De Zesde Clan is gevraagd om deel te nemen aan de Globaliseringslezing, meldt ze op haar blog. Dat het thema Leve de man! is, krijgt ze waarschijnlijk niet uit haar strot, dus vermelden wij dat maar.

De Zesde Clan komt naar je toe! Op woensdag 7 maart spreekt een afgevaardigde….

Een afgevaardigde? Elk bericht dat op haar weblog staat is geschreven door een zekere idamels (dezelfde als op Hyves staat?), maar nu is er opeens sprake van een afgevaardigde? Wil idamels doen alsof De Zesde Clan een collectief is in plaats van een vereenzaamde vrouw die op haar zolderkamertje haar zure visie de digitale snelweg opstuurt? Het ‘wij’ in de artikelen van De Zesde Clan hebben we altijd opgevat als koninklijk meervoud. Sommige mensen hebben een hoge dunk van zichzelf. Heeft ze de organisatoren van de Globaliseringslezing soms ook voorgelogen dat er een hele batterij vrouwen achter De Zesde Clan zit?

Hoe dan ook, de Globaliseringslezing is een bijeenkomst waar een man (dat dan gelukkig wel weer) de hoofdspreker is. De Zesde Clan schikt zich in haar onderdanige rol dat ze als vrouw daarbij aanwezig mag zijn. Nu maar hopen dat Gary Barker, de hoofdspreker, geen mansplainer is.

En niet te vergeten de mansplainers, die veel beter dan jij begrijpen in welke situatie vrouwen zich bevinden

Soms is het hele feminisme ons een raadsel. Vorige week klaagde De Zesde Clan nog over mannelijke vrienden die glazig gaan kijken als zij het over de onderdrukking van de vrouw heeft, omdat zij nergens last van hebben. Maar als je als man zegt dat je begrijpt in welke situatie de vrouw zich bevindt, is het ook niet goed? Voor de zoveelste keer: hoe kunnen mannen het in hemelsnaam dan wel goed doen, Zesde Clan? Door vol schuldbesef ineen te krimpen als je het over de onderdrukking van de vrouw hebt? ‘Vergeef me, idamels, ik wist niet dat het zo erg was. Gesel me, want dat heb ik als blanke man verdiend.’

Enfin, wordt vast een interessante avond met veel discussie

De blanke mannen zullen eens kijken of ze een afgevaardigde gaan sturen.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s