Werkgevers discrimineren zwangere vrouwen massaal

Sommige mensen hebben zo’n ideaalbeeld voor ogen, dat ze de realiteit volledig uit het oog verliezen. Dat overkomt De Zesde Clan in haar blogartikel over zwangere vrouwen die geen vast contract krijgen.

De Commissie Gelijke Behandeling werd onlangs nog door De Zesde Clan aangevallen op het oordeel dat de Rijksuniversiteit in Groningen geen mannen mocht uitsluiten op vacatures. Nu deze commissie met een onderzoek komt waarvan de resultaten passen in de beleving van De Zesde Clan, is ze dat voorval waarschijnlijk al vergeten.

De uitkomst van de commissie is dat 45% van de zwangere vrouwen een ervaring heeft die wijst op discriminatie vanwege zwangerschap, kinderwens of jong moederschap. Reden voor De Zesde Clan om de noodklok te luiden.

Tijd om De Zesde Clan even wakker te schudden. In de echte wereld, Zesde Clan, moet een werkgever (m/v) vechten om het bedrijf financieel gezond te houden. Een bedrijf is geen liefdadigheidsinstelling. De meeste werkgevers (m/v) kunnen het zich niet veroorloven om handenvol geld aan personeelslasten te betalen, zonder dat daar verrichte arbeid tegenover staat.

Heeft de Commissie Gelijke Behandeling al onderzoek verricht naar het aantal zwangere vrouwen dat eerst volledig op kosten van de werkgever (m/v) de zwangerschapsperiode uitzingt en daarna gebruikmaakt van alle mogelijke verloven, om daarna alsnog ontslag in te dienen? Natuurlijk is dat volkomen legitiem. Net zo legitiem is het voor de werkgever (m/v) om te besluiten wie een vast contract krijgt en wie niet. Als het gestimuleerd moet worden dat zwangere vrouwen op kosten van de werkgever (m/v) geen arbeid verrichten, dan is het aan de overheid om dat aan te pakken. Het kan de werkgever (m/v) niet kwalijk genomen worden dat hij / zij voor zijn / haar bedrijf kiest en niet voor de droomwereld van De Zesde Clan.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s