Libris Literatuurprijs gaat uiteraard alleen over kwaliteit

Toen de shortlist voor de Libris Literatuurprijs bekend werd gemaakt, wisten we gelijk al wat De Zesde Clan daar op haar blog over zou schrijven. Daar werden we niet in teleurgesteld. Een cynisch stukje over dat het natuurlijk alleen over kwaliteit ging en dat het puur toeval was dat er geen enkele vrouw bij de genomineerden zit.

Zesde Clan, de vrouw is de tweede van rechts

Vergelijken we dat eens met haar artikel van vorig jaar over de Edwin Morganprijs, een internationale poëzieprijs. Een jury bestaande uit twee vrouwen stelde uit 900 inzendingen een shortlist samen waar vijf vrouwen op terechtkwamen. Geen enkele man haalde die shortlist. Schreef De Zesde Clan daar met dezelfde verontwaardiging over?

Natuurlijk niet. In het vreemde denken van feministen als De Zesde Clan is het volkomen terecht om mannen te discrimineren in de strijd om gelijkheid te behalen. Een shortlist met alleen vrouwen? Prachtig. Een universiteit waarbij alleen vrouwen mogen solliciteren? Geweldig!

Inderdaad Zesde Clan, bij het samenstellen van de shortlist van de Libris Literatuurprijs is gelet op kwaliteit. Niet iedereen vindt dat er per sé een excuustruus op de lijst moet, alleen omdat er een vrouw op moet staan. De Libris Literatuurprijs is een prijs voor kwaliteit en inhoud, niet voor geslacht. Daar zijn andere literatuurprijzen voor.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Libris Literatuurprijs gaat uiteraard alleen over kwaliteit

  1. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 11 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s