Cheerleaders waren ooit macho mannen

De Zesde Clan maakt zich regelmatig sterk voor het laten uitvoeren van typisch mannenwerk door vrouwen. Haar artikel over cheerleaders laat haarfijn zien waarom vrouwen daar niet geschikt voor zijn.

In het Amerika van lang geleden waren mannen cheerleaders. Doordat mannen in beide wereldoorlogen een heldhaftige taak moesten vervullen, gingen vrouwen met de rol van cheerleader aan de haal. En verpestten die functie voorgoed.

De show die de mannelijke cheerleaders opvoerden, en die net zo belangrijk werd geacht als de echte wedstrijd, veranderde onder invloed van de vrouwen in een optreden waarin zoveel mogelijk bloot werd vertoond om de aandacht af te leiden van het eigen onvermogen. Sportlieden werden aangemoedigd op een wijze die niets te raden over liet wat de cheerleaders het liefst na afloop van de wedstrijd met hen zouden willen uitvoeren.

Het zou nooit meer hetzelfde worden. Tegenwoordig moeten we het er maar mee doen dat het cheerleaderschap een blond, leeghoofdig imago heeft. Bedankt voor het ruïneren, dames. Welk mannenberoep hebben jullie als volgende op het oog?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s