Cultuur Britse banken houdt vrouwen tegen

Op haar blog over de positie van de vrouw komt De Zesde Clan geregeld met berichten uit het buitenland om aan te tonen dat hoe vrouwen tegengewerkt worden. Ze moet daarvoor ook wel naar het buitenland, want zoals een rapport van de Verenigde Naties al uitwees, staat Nederland op de tweede plaats van de lijst met landen waar de gelijkheid tussen man en vrouw het best is geregeld.

Haar blogartikel over vrouwen die bij Britse banken werken, toont dit feilloos aan. Eerst komt ze met de gebruikelijke klaagzang over hoe zielig die vrouwen wel niet zijn en hoe wij mannen hen behandelen. Maar dan komt de interessante slotalinea waarin ze de situatie met Nederland vergelijkt.

Voor een Hollands tintje bij dit artikel: vrouwen werkzaam bij ING (of liever gezegd voorheen werkzaam bij ING) schreven een rapport over de uitstroom van vrouwen binnen deze financiële organisatie. Ook zij maakten duidelijk hoe werkneemsters, ondanks hun ambitie, vastliepen op een taaie cultuur en uiteindelijk vertrokken. De vrouwen begonnen voor zichzelf, of gingen tegen een hoger salaris aan de slag bij de concurrent. ING verloor dus niet alleen talent, maar kreeg er meer concurrentie bij. De organisatie deed helaas weinig tot niets met de kritiek en de adviezen.

Gingen tegen een hoger salaris. Met andere woorden: die vrouwen kregen bij een ander bedrijf een hogere functie met een bijpassend salaris. Dat is toch precies wat De Zesde Clan wil? Waarom juicht ze hier niet? Omdat ze niet kan toegeven dat vrouwen best in staat zijn om topposities te bereiken? Zelfs als ze het in haar eigen blog vermeldt, dan kan ze het feit maar niet onder ogen zien dat vrouwen prima in staat zijn om de door hen gewenste positie te behalen. Let wel, de door hén gewenste positie. Dat is iets anders dan de positie die De Zesde Clan hen graag zou voorschrijven.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s