De gereedschapskist: kritisch nadenken

De Zesde Clan heeft weer een blogartikel toegevoegd aan haar Gereedschapskistrubriek, ditmaal over kritisch nadenken. Ze roept haar achterban op om logisch na te denken, maar moet al snel toegeven dat dat niet zo simpel is.

Helaas is het soms lastig om op een goede manier na te denken. In de zin van logica bedrijven. Het gaat vaak fout.

Tja lieve, Zesde Clan. Het is ook niet iedereen (lees: vrouwen) gegeven om logisch na te denken. Logisch nadenken is ook heel moeilijk, als je hersenen meer zijn ingericht om emotioneel te reageren. Dat geeft niet. Zo is de natuur nu eenmaal ingericht.

Misschien vinden mensen logisch en kritisch nadenken daarom wel zo lastig. Het komt voort uit twijfel. Het is hard werken, soms zelfs tegen de stroom inroepen, en je komt soms tot pijnlijke conclusies.

(De Zesde Clan zal bedoelen: tegen de stroom inroeien. Haar versprekingen zijn een bron van vermaak)
Mensen (lees opnieuw: vrouwen) vinden logisch nadenken moeilijk omdat het tegen hun natuur ingaat. Als je hersenen je ingeven dat je hysterisch moet reageren met veel huilbuien, dan mis je de kalmte om de zaken rustig te analyseren. Dat maakt niet uit. Die verschillen tussen man en vrouw maken het leven leuk. Als je maar weet dat die verschillen bestaan. En gelukkig weten we dat tegenwoordig door de vloedgolf aan Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus-boeken. Laat De Zesde Clan en haar soortgenoten maar roepen dat die boeken nergens op gebaseerd zijn. Als je logisch of intuïtief nadenkt, dan weet je wel beter.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s