2012 begint slecht voor echtgenoten en exen

De Zesde Clan attendeerde haar lezers er al eens op in één van haar Gereedschapskistrubrieken: let op het taalgebruik van de schrijver, bijvoorbeeld in de koppen die gebruikt worden, en denk dan na wat dat over de auteur zegt. Neem als voorbeeld haar blogartikel dat de titel meekreeg: 2012 begint slecht voor echtgenoten en exen.

Ja echt, het staat er. Wat is er dan aan de hand, vraag je je af. Wel, van alle duizenden relaties die zijn uitgegaan, heeft De Zesde Clan er een paar gevonden waarbij de man de vrouw vermoord heeft. Verschrikkelijk en niet goed te praten. Maar omdat dan gelijk de kop mee te geven 2012 begint slecht voor echtgenoten en exen.?

Heb je dan geen verstand van koppen schrijven of is je mannenhaat zo groot dat je een paar uitwassen gelijk verbindt aan de helft van de maatschappij? Zelfs een mislukte eerstejaars journalistiek snapt dat je dat niet als kop kunt gebruiken. Dat zou hetzelfde zijn om te schrijven 2012 begint slecht voor fietsers omdat je een paar artikelen hebt gevonden waarin wat fietsers onder de auto zijn gekomen. De kop dekt de lading niet, dus afgekeurd.

Het is een tactiek die Geert Wilders ook gebruikt. We noemen de extreme uitspattingen van een enkeling en we betichten gelijk een hele bevolkingsgroep ervan dat ze tot hetzelfde gedrag in staat zijn.

In tegenstelling tot Spanje, waar huiselijk geweld hoog op de agenda staat en verschillende sites bijhouden hoeveel vrouwen er nou weer vermoord zijn, lijkt dit type geweld in Nederland onder de radar te blijven.

Wellicht is dat omdat dit huishoudelijk geweld niet zulke hoge cijfers heeft als in Spanje? Vrouwen en mannen kunnen in vrede samenleven in een relatie, Zesde Clan. En ze kunnen ook vreedzaam een relatie beëindigen. We hebben nog meer nieuws voor je: in de meeste gevallen wordt de vrouw niet vermoord als de relatie beëindigd wordt. Wat dacht je daarvan?

Laten we het eens over iets anders hebben: moeders die hun kinderen vermoorden. Ook zo’n verschijnsel dat in Nederland onder de radar blijft, maar waar je na wat googelen genoeg voorbeelden van kunt vinden. We zullen er binnenkort wel een artikel over schrijven.Vind je 2012 begint slecht voor kinderen geschikt als kop, Zesde Clan?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 2012 begint slecht voor echtgenoten en exen

  1. Pingback: Verkeerde sekse kost vrouwen 350.000 dollar | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: ‘Het’ feminisme kan wel wat pr gebruiken | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s