Zij heeft last van een ongeïnteresseerde man

Elke groepering kent extreme leden. Bij het feminisme zijn dat drammerige feministen zoals De Zesde Clan die menen de wijsheid in pacht te hebben en die graag anderen voorschrijven hoe ze moeten leven. Dat wordt duidelijk geïllustreerd in het blogartikel van De Zesde Clan over een gelukkig gezin.

De Intermediair bevat een artikel over Frank en Katinka en hun twee kinderen. In het artikel beschrijven ze hoe ze het werk en huishouden tot hun beider tevredenheid hebben verdeeld. Die verdeling is niet tot de tevredenheid van De Zesde Clan. Reden voor haar om laatdunkend te reageren op de uitspraken van Frank en Katinka.

Frank en Katinka hebben ervoor gekozen dat Frank fulltime is blijven werken. Dat mag. Gelukkig bestaat er zoiets als keuzevrijheid. Die vrijheid zijn we kwijt zodra De Zesde Clan en haar soortgenoten aan de macht komen. Vrouwen die thuis willen blijven om voor de kinderen te zorgen? Niks ervan! Aan het werk, vrouw. En het liefst in een topfunctie! Die moedergevoelens druk je maar weg. Je gaat minstens evenveel uren werken als je man. Nee, jullie bepalen niet zelf onderling hoe jullie de werkuren verdelen. Dat doet De Zesde Clan voor jullie.

Het is een raadsel waarom feministen als De Zesde Clan zo arrogant zijn om te menen dat ze voor anderen kunnen bepalen hoe ze moeten leven. Ze beschouwen vrouwen die liever voor hun kinderen willen zorgen als domme schapen. Maar gelukkig voor die vrouwen weet De Zesde Clan hoe ze in blijdschap kunnen leven. En of ze willen of niet, De Zesde Clan zal ze die leefwijze opdringen.

De bemoeienis van drammerige feministen zoals De Zesde Clan heeft voor een tegengeluid gezorgd bij de vrouwen die dat meer dan zat waren. Fleur Jurgens schreef er het boek Leve de burgertrut over. Uit de beschrijving:

Egodocument van een 35-jarige moeder die zich afzet tegen de huidige minachting voor het moederschap door met name de ‘powerfeministen’ die het moederschap slechts beschouwen als een lastig obstakel voor fulltime arbeidsparticipatie.

Is die bemoeienis van die powerfeministen nodig? Is Katinka ongelukkig met haar situatie?

Voor de rest hebben we de taken behoorlijk eerlijk verdeeld. Ik zou geen man willen die vindt: ik verdien de kost en verder doe ik niks. Frank is niet te lui om iets te doen.

Prima geregeld, Katinka. Laat De Zesde Clan maar zeuren. Het enige dat telt is dat jij blij bent met Frank en de regeling die jullie getroffen hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s