Meeste pijn bezuinigingen komt terecht bij vrouwen

Er moet opnieuw bezuinigd worden. Als je gaat nadenken waarop bezuinigd moet worden, dan houd je rekening met diverse groepen. Kapitaalkrachtigen en minima bijvoorbeeld. Of gepensioneerden en jonge starters. Studenten. Allemaal vanzelfsprekend.

Als je los van de realiteit staat zoals De Zesde Clan, dan zijn er maar twee groepen waar je rekening mee moet houden: mannen en vrouwen. In haar blogartikel over bezuinigingen valt te lezen dat uiteraard voornamelijk vrouwen de dupe zijn van bezuinigingen. Let wel, dit geldt voor Engeland.

nu drie mannen in het Catshuis belangrijke beslissingen nemen over onze toekomst,

Waarmee gelijk Fleur Agema, de sidekick van Wilders, tot nul wordt gereduceerd door De Zesde Clan. Ach ja, ze zou ook eens moeten toegeven dat vrouwen ergens aan mee mogen doen.

De Zesde Clan mist berichtgeving over dit type effecten in de Nederlandse media. Veel verder dan wat artikelen over duurdere kinderopvang komt het niet,

Och ja, die kinderopvang die duurder wordt en waarvan volgens De Zesde Clan ook alleen vrouwen de dupe worden. Haar seksegenoot Malou van Hintum schreef daar in maart in de Volkskrant een heldere column over, nadat ze het zat was dat moeders haar in het gezicht uitlachten omdat ze leuke dingen gingen doen terwijl de kinderen gesubsidieerd in de opvang zaten, terwijl Malou gewoon moest werken. Ze heeft in haar column overzichtelijk uitgerekend dat moeders die werken er nog steeds op vooruit gaan en dat een duurdere kinderopvang niet hoeft te leiden tot het meer thuiszitten door vrouwen.

Aangezien vrouwen langer leven maken zij ook meer gebruik van pensioenen en oudedagsvoorzieningen. Bezuinigingen op al die gebieden treffen vrouwen waarschijnlijk harder dan mannen

Tja, zo lusten we er nog wel een paar. Beste mensen in het Catshuis, willen jullie eerst kijken hoe de m/v-verdeling is in de doelgroepen die jullie op het oog hebben en daarna pas besluiten wie jullie gaan aanpakken? Wellicht zijn er al cijfers bekend hoe de m/v-verdeling van het operabezoek is? Of hoe de m/v-verdeling van fanfares is? Maken meer mannen dan vrouwen gebruik van sportverenigingen? Etc… etc… allemaal zaken om rekening mee te houden als je net zo veel benul van politiek hebt als De Zesde Clan.

De Zesde Clan gelooft niet dat de situatie in Nederland zó fundamenteel anders is, dat de pijn hier opeens wel eerlijk verdeeld wordt tussen mannen en vrouwen.

Het hele artikel is niet eens gebaseerd op cijfers, slechts op een vermoeden. Laten we dankbaar zijn dat de mensen die er meer verstand van hebben, wél in de politiek zitten en de juiste keuzes gaan maken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s