Conservatieven geven feminisme de schuld

Bij elke ontwikkeling is het goed om af en toe pas op de plaats te maken en te kijken of men op de goede weg is en of men tevreden is over de gevolgen. Dat geldt ook voor het feminisme. Powerfeministen zoals De Zesde Clan zullen tevreden zijn over hoe mannen tegenwoordig steeds meer ontmand worden of volgestopt met Ritalin om ze rustig te houden. De laatste tijd is een tegengeluid merkbaar. Mannen én vrouwen vragen zich af of het wel de goede kant op gaat met het feminisme. In januari behandelden we al een artikel van de historica Angela Scott waarin ze stelt dat jongens geen jongens meer kunnen zijn. Kwaliteitskrant De Volkskrant laat ditmaal criminoloog Jan Dirk de Jong aan het woord die zich over hetzelfde onderwerp buigt.

Dat Angela Scott en Jan Dirk de Jong zich kritisch opstellen maakt De Zesde Clan furieus. Niet alleen wordt het heilige feminisme aangevallen, maar ook worden jongens en mannen als slachtoffer neergezet. Dat kan natuurlijk niet. Alleen vrouwen zijn slachtoffer en (blanke) mannen zijn dader, volgens de rigide belevingswereld van De Zesde Clan.

Wat een beperkt, kleingeestig, van angst en weerzin vervuld wereldbeeld schetsen mensen zoals De Jong en Crott. Dat dit soort mensen zoveel ruimte krijgen in de media, is zorgelijk.

Aldus De Zesde Clan op haar blog, waarin ze haar van angst en weerzin vervulde wereldbeeld schetst op een beperkte, kleingeestige manier. Dat dit soort mensen zoveel haat kunnen zaaien via blogs op internet, is zorgelijk.

De tactiek gaat altijd zo: beweer iets belachelijks, zeg dat dit het doel is van vrouwenemancipatie  en breek daarna dit denkbeeldige feministische gedachtengoed af om je eigen boodschap kracht bij te zetten. Onderbouwing ho maar, want dit soort mensen rekenen erop dat iedereen het feminisme doodeng vindt,

De Zesde Clan gebruikt een handig trucje om de aandacht af te leiden. Ze is niet in staat om Angela Scott en Jan Dirk de Jong inhoudelijk van repliek te dienen, dus wijst ze naar de vorm. Jammer voor haar dat zo ook heel duidelijk wordt, dat De Zesde Clan zelf ook niet aan onderbouwing doet.

Gelukkig heeft de Volkskrant nog columnisten in dienst die zeggen waar het op staat,

Waarbij De Zesde Clan verwijst naar Malou van Hintum, dezelfde columniste die begin dit jaar zo’n leuk stukje schreef over de kinderopvang die best duurder mag worden. De Zesde Clan is het daar totaal niet mee eens. Vindt ze Malou van Hintum nog steeds zo leuk?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s