Emancipatiebeleid: ieder gevoel van urgentie ontbreekt

Er mag veel mis zijn in Nederland, maar wat het emancipatiebeleid zitten de vrouwen hier gebakken. Nee, dat zijn uiteraard niet de woorden van De Zesde Clan. Het is de uitslag van het rapport van de UNDP, een afdeling van de Verenigde Naties. In dat rapport staat dat Nederland qua gelijkheid tussen man en vrouw het op één na beste land is om in te wonen (Zweden is de winnaar). De Zesde Clan weigert om ook maar één woord aan dit rapport te besteden, omdat het afbreuk doet aan haar bestaansrecht.

Geniet er nog maar even van, want De Zesde Clan gaat je je vrije keuze afnemen.

 

Daarentegen liegt ze liever haar lezers voor hoe slecht de situatie in Nederland is en rukt ze zich de haren uit het hoofd van onmacht omdat de politici dat niet willen inzien. In haar blogartikel laat ze enkele politici aan het woord, waaronder de pvv-er Van Klaveren, die zegt:

Kwaliteit en vrije keuze moeten centraal staan en niet sekse of een door de Staat opgelegde visie op wat mannen- en vrouwenstudies zijn.

De pvv mag verwerpelijke standpunten hebben, maar hier wordt dan toch enige intelligentie getoond. De Zesde Clan reageert:

nadruk op vrije keuze. Alsof mensen hun keuzes in een vacuüm maken, vrij van sociale druk, bombardementen met roze gekleurd Super Model speelgoed, onbewuste vooroordelen en subtiel of openlijk seksisme.

Ze noemt de opmerking van Van Klaveren badinerend en heeft ondertussen niet door hoe badinerend ze zelf is. Tegen alle vrouwen zegt ze in haar reactie: ‘Jullie snappen niet dat jullie keuzes maken die jullie zijn ingegeven door jullie omgeving. Ik heb dat wel door. Ik ben De Zesde Clan en ik ben zo slim om al die patronen te doorzien. Ik zie hoe jullie gemanipuleerd worden. Maar wees niet bang, domme vrouwen, ik zal jullie het licht laten zien. Ik zal jullie gelukkig maken.’

Wat is vrije keuze? Als een man en een vrouw besluiten dat de man fulltime gaat werken en dat de vrouw het grootste deel van de opvoeding van de kinderen op zich neemt, is dat dan een vrije keuze? Of is het pas een vrije keuze als ze de maatregel volgen die De Zesde Clan hen oplegt: jullie gaan beiden hetzelfde aantal uren werken en nemen beiden de zorg voor je kinderen op je?

De Zesde Clan laat vvd-er mevrouw Berckmoes-Duindam ook aan het woord:

Het gaat de VVD om gelijke kansen voor vrouwen en niet om het voortrekken van vrouwen. Voorstellen voor wettelijke quota kunnen dan ook niet op de steun van de VVD rekenen. Vrouwen zijn geen koeien! Ze zijn krachtig genoeg om zelf de weg naar de top te vinden. Dergelijk voorkeursbeleid ademt ten onrechte het idee uit dat vrouwen niet op basis van hun kwaliteiten voor een functie in aanmerking zouden kunnen komen.

De Zesde Clan wordt radeloos van zoveel domheid. Is er dan niemand die haar begrijpt? Oh, toch wel. Na lang graven in de archieven van het Algemeen Dagblad, heeft ze een artikel uit 2002 gevonden waarin Jos van Hezewijk, directeur van een onderzoeksbureau, zegt:

In de hele wereld is de situatie trouwens beter dan in Nederland.

Wat zal de beste man blij zijn met het rapport van de UNDP. Van de allerlaatste plaats zijn we in bijna tien jaar gestegen naar de tweede plaats! Dat verdient toch een applausje voor de politici?

Geen wonder dat er op dit moment wat minder gevoel van urgentie is voor het emancipatiebeleid. Het land is in crisis en er zijn grote problemen op te lossen. Elk weldenkend mens snapt dat we dan nog wel even kunnen wachten met Zweden van de troon te stoten. De Zesde Clan gedraagt zich als een vrouw die, terwijl het huis in brand staat, klaagt dat de man de vuilnis niet heeft buitengezet.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s