Dell maakt grapjes over vrouwen hun kop laten houden

September vorig jaar schreef De Zesde Clan een blogartikel over grapje voor grapje de wereld veranderen.

De wereld veranderen begint met een grap, zegt Stanford professor Shelley Fisher Fishkin. Subversieve humor plaatst vraagtekens bij dat wat vanzelfsprekend is. Het kan zelfs leiden tot meer begrip van een probleem of  het afschudden van angst. Fishkin identificeert drie succesvolle methodes: zichtbaar maken, omkeren en het persoonlijk maken.

Klinkt aardig hè? Hoe werkt het in de praktijk? Dat kunnen we nagaan aan de hand  van een personeelsfeest dat computergigant Dell organiseerde. Dell huurde Mads Christensen in. Mads is naast presentator ook conferencier en entertainer. Die informatie zul je niet bij De Zesde Clan vinden, omdat die haar boosheid ontkracht en haar artikel over zijn optreden bij Dell een totaal andere lading geeft.

Christensen zet mensen graag aan het denken door met een provocerende uitspraak te komen. Wat zei de beste man?

”there are hardly any girls here today, and I’m happy to see that – why are any of you here in the first place?”, ”The gender quota is still pretty strong and healthy in your branch”, ”All good inventions came from men, women we can thank for the rolling pin”, “The IT business is one of the last frontiers that manages to keep women out” and “IT boys, hiss it through your teeth – Shut up, bitch!”

En met die woorden maakt hij het tekort aan vrouwen bij Dell zichtbaar, keert hij de zaken om en maakt hij het persoonlijk. Exact de drie methodes die De Zesde Clan al in haar artikel in september noemde om misstanden aan de kaak te stellen. Er is toch geen hond die serieus gelooft dat Christensen werkelijk bedoelt dat mannen ‘shut up, bitch’ tegen vrouwen moeten gaan zeggen?

Helaas zaten er ook enkele hardcore feministen in de zaal die het artikel van De Zesde Clan niet gelezen hadden en die dachten dat Christensen het allemaal meende. Ze zagen niet in dat hij een methode gebruikte om veranderingen door te voeren. Eén van hen, Christiane Veljo, schreef er gelijk een woedend blogartikel over waarna het balletje is gaan rollen.

Ook De Zesde Clan lijkt haar eigen artikel uit september vergeten te zijn. Ze schrijft een heel artikel waarbij ze serieus ingaat op wat Christensen allemaal gezegd heeft, alsof hij werkelijk meende wat hij zei. En mannen, probeer niet te zeggen dat het een grap was, want De Zesde Clan vindt dit niet leuk.

Arme Zesde Clan. Was ze maar in staat om boven haar eigen schaduw uit te stijgen en te zien wat Christensen wilde bewerkstelligen. Hij bracht enkel in de praktijk wat zij in september al voorschreef. Zoals iemand al reageerde op de blog van Christiane Veljo:

Ok, this needs to stop. I was there and what Mads Christensen (a comedian) said was highly ironic and actually an appraisal for women in tech and a wake-up call for their male colleagues.

This is the sad result of a blogger’s desire for attention for generating traffic to her blog. Nothing else. Please make the stupidity stop!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dell maakt grapjes over vrouwen hun kop laten houden

  1. Pingback: Marvel laat Black Widow zitten | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s