Klassieke gezinsvader denkt negatiever over vrouwelijke collega’s

De blogartikelen van De Zesde Clan blijven voer voor studenten journalistiek die voorbeelden willen hebben van hoe het niet moet. Haar artikel over werkende mannen met een vrouw die thuis zit, is zo’n voorbeeld.

De Zesde Clan manipuleert op diverse manieren de waarheid. Eén van de manieren is om te verzwijgen dat haar artikel gebaseerd is op een Amerikaans onderzoek. Als vanzelf neemt ze aan dat de gelijkheid tussen man en vrouw in Amerika hetzelfde is als in Nederland. Volkomen onzin, natuurlijk. Als volgens onderzoek blijkt dat mannen in Saoedi-Arabië vinden dat vrouwen niet mogen autorijden, dan ga je toch ook niet zeggen dat volgens onderzoek blijkt dat mannen in Nederland vinden dat vrouwen niet mogen autorijden?

Een andere manipulatie die daaruit volgt: hoeveel Amerikaanse vrouwen werken er eigenlijk? Aanzienlijk minder dan in Nederland. Uit een onderzoek uit 2010 bleken het er maar 63,3 % te zijn. Nederland doet het aanzienlijk beter. Volgens het CBS staat Nederland tweede op de ranglijst wat betreft de arbeidsdeelname van vrouwen. Alleen Denemarken doet het beter. Wij scoren met 71,5 % in 2009 zeer hoog. Dergelijke cijfers vind je niet bij De Zesde Clan.

Het laatste punt dat we willen aanstippen is de keuze van de vrouw in het blogartikel van De Zesde Clan om niet te gaan werken maar om thuis te blijven voor de kinderen. Uit het hele artikel van De Zesde Clan spreekt een minachting voor zulke vrouwen, al was het maar omdat hun Amerikaanse mannen daardoor negatief gaan denken over vrouwen die wel werken.

Wie voor een traditioneel huwelijk koos, kan het minder hebben als andere mensen een andere keuze maken. Omdat hun eigen vrouw betaald werk opgaf, moeten andere vrouwen ook maar met minder genoegen nemen.

We kunnen ons vergissen, maar we dachten dat het feminisme dat De Zesde Clan en haar soortgenoten voor ogen hadden, betekende dat vrouwen hun eigen keuze mochten maken? Eens te meer blijkt dat De Zesde Clan daarmee bedoelt dat vrouwen de keuze moeten maken die zij zou maken. Elke andere keuze klopt niet. Een vrouw die kiest voor thuisblijven met de kinderen, deugt niet in de ogen van De Zesde Clan. Zij maakt een keuze die haar is ingegeven door haar omgeving en door ingesleten patronen. Waarna De Zesde Clan met haar arrogante en badinerende vingertje op de proppen komt om dergelijke domme vrouwen de juiste weg te wijzen.

Het is juist daarom dat het (drammerige) feminisme zo’n slecht imago heeft bij de rest van de bevolking die graag zelf wil beslissen welke keuzes ze maken, zonder dat een over het paard getilde feministe hen haarfijn gaat uitleggen waarom ze niet over de intelligentie beschikken om die keuzes te maken. Daarom geldt voor feministen ook: verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s