Krant ziet Nederland falen omdat mannen achterblijven, negeert de rest

Eén van de zekerheden in het leven is dat er een felle reactie van De Zesde Clan komt als er in de media een bericht verschijnt over een achterstand van mannen. Haar feministische blog is doordrenkt van het slachtofferdenken, dus elk bericht waarin staat dat vrouwen juist een voorsprong hebben, doet afbreuk aan haar bestaansrecht.

Dagblad Trouw bericht over een rapport van TNO: ‘De staat van Nederland innovatieland 2012‘. In het rapport wordt o.a. het grote verschil tussen hoogopgeleide mannen en vrouwen behandeld. Meer dan 49 % van de vrouwen is hoogopgeleid tegenover 38,5 % van alle mannen in het segment 25-35 jaar. In het segment 15-25 jaar is het dramatischer: daar is 39 % van de mannen laagopgeleid tegenover 10 % hoogopgeleid. Vrouwen in dezelfde categorie zijn 27 % laagopgeleid en 18 % hoogopgeleid.

Alarmerende cijfers. Hoe zou je als De Zesde Clan daar op moeten reageren? Simpel, je leidt gewoon de aandacht van de lezer  af. Don’t kill the messenger heet het doorgaans, maar dat is juist wat De Zesde Clan wel doet. Trouw krijgt ervan langs omdat de krant in de berichtgeving zich volgens De Zesde Clan puur op mannen richt.

In plaats van zorgelijk naar de mannen te kijken, zou de krant beter in kunnen gaan op de successen van vrouwen, hoe Nederland hun talent en kennis op waarde kan schatten, en hoe we er met ons allen voor kunnen zorgen dat vrouwen toegang krijgen tot exacte vakken en kunnen doorstromen in het bedrijfsleven en op universiteiten.

Dit staat in schril contrast met haar andere blogartikelen. Als ze meent dat vrouwen een achterstand hebben, dan moet er met man en macht voor gezorgd worden dat die wordt ingehaald. Maar als mannen een achterstand hebben? Dan moeten we ons alleen richten op het succes van vrouwen.

Het rapport van TNO krijgt een betere beoordeling van De Zesde Clan (ze kan nu eenmaal niet om de wetenschappelijke cijfers heen), maar dat komt ook omdat ze enkel leest wat ze wil lezen.

Nog een leuke: het rapport pleit ervoor vrouwen beter te faciliteren.

Het rapport heeft ook een verklaring voor de achterstand van mannen, maar daar hoor je De Zesde Clan niet over. Op pagina 66 van het rapport wordt gesteld dat met de aanscherping van de studie-eisen en verkorting van de studieduur de achterstanden zo goed als onoverbrugbaar lijken, met potentieel dramatische consequenties voor de kwaliteit van het arbeidsaanbod in de nabije toekomst.

Als oplossing dus de studie-eisen loslaten en de studieduur verruimen? De Zesde Clan ziet dat niet zo.

En die zogenaamd zielige jongens en mannen met hun achterstand? Die moeten ophouden school te zien als iets voor verwijfde watjes, hun voornaamste probleem, en gewoon fatsoenlijk hun best doen. Dat zet meer zoden aan de dijk dan jammeren en met het vingertje naar de vrouwen wijzen.

Die zullen we als oplossing onthouden voor een volgend knelpunt dat De Zesde Clan aan de kaak gaat stellen: laat die zogenaamd zielige vrouwen ophouden met jammeren en gewoon fatsoenlijk hun best doen. Dan komt het allemaal goed in Plopsaland waarin De Zesde Clan schijnbaar leeft.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s