Mannenraad Tubbergen wringt zich in bochten

De gemeenteraad van Tubbergen denkt met een probleem te zitten: van de ooit zes vrouwelijke gemeenteraadsleden zijn er drie opgestapt omdat ze al hun termijnen hebben volgemaakt. De laatste drie stappen op omdat ze het werk niet meer kunnen combineren met thuis. Het blogartikel van De Zesde Clan toont weer haarfijn aan waar we zouden zijn als powerfeministen aan de macht zouden komen.

Let wel, het is de vrije keuze van vrouwen om op te stappen. Niemand dwingt hen met een pistool op het hoofd om te stoppen. Het sluit ook prima aan bij bevindingen van bijvoorbeeld het Sociaal Cultureel Planbureau en journaliste Marike Stellinga in De mythe van het glazen plafond: Vrouwen willen bij voorkeur in deeltijd werken omdat ze ook zorg willen dragen voor hun gezin. Ze hoeven niet per se in een topfunctie.

Vrije keuze, heet dat. De Zesde Clan heeft maling aan vrije keuze. Dit soort keuzes maken vrouwen niet in vrijheid, zegt ze. Daar zijn vrouwen niet toe in staat. Ze maken dit soort keuzes omdat ze willen beantwoorden aan de wens van de maatschappij.

Het liefst zou De Zesde Clan het eerdergenoemde pistool hanteren om vrouwen te dwingen een fulltime functie (het liefst in een toppositie) te nemen. Want dat zou in de ogen van De Zesde Clan pas een ware vrije keuze zijn.

Vrouwen van Nederland, tel jullie zegeningen dat jullie nog steeds zelf een vrije keuze mogen maken, zonder dat een arrogante dramfeministe jullie gaat vertellen waarom jullie niet goed bij jullie hoofd zijn.

En wat de gemeenteraad van Tubbergen betreft: iemand reageerde al op het nieuws dat jullie straks geen afspiegeling van Tubbergen vormen:

“De samenleving bestaat voor 50 procent uit mannen en voor 50 procent uit vrouwen. De gemeenteraad moet daar een afspiegeling van zijn.”

Helaas een wijdverspreid misverstand. Vertegenwoordigers hoeven helemaal geen afspiegeling te zijn van de samenleving. Vertegenwoordigen is iets anders dan afspiegelen.

Daar sluiten we ons helemaal bij aan. Of zitten er in de gemeenteraad verder ook voldoende bejaarden, kinderen, allochtonen, homoseksuelen etc….?

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s