Er is een G20 land waar vrouwen willen wonen: Canada

Als je aan beperkte berichtgeving doet, dan is het gras bij de buren al snel groener, zoals blijkt uit het blogartikel van De Zesde Clan over hoe geweldig Canada is om te wonen voor vrouwen. De voorzieningen zijn zo geweeeeeeeeeeeeeeeeeldig.

Beperkte berichtgeving, we zullen het even uitleggen voor De Zesde Clan. Trustlaw heeft onderzoek gedaan naar welk G20 land goed is voor vrouwen. Het aantal G20 landen dat aan dit onderzoek meedoet is uiteraard twintig. Nederland is geen G20 land. Evenwel kunnen landen die niet tot de G20 behoren, nog betere voorzieningen hebben voor vrouwen dan de G20 landen.

We noemen voor de zoveelste maal het rapport van de UNDP, een afdeling van de Verenigde Naties. De UNDP deed ook een onderzoek, maar ditmaal onder álle landen. En wat bleek? Nederland bleek op Australië en Noorwegen na, het beste land om in te wonen. Canada eindigt op die lijst op de zesde plaats. Nog niet slecht, maar als we naar de gelijkheid tussen man en vrouw kijken, dan verandert de situatie. Wat die gelijkheid betreft, eindigt Nederland op de tweede plaats waar die het best geregeld is. Zweden staat op die lijst op de eerste plaats. En Canada? Die staat op die lijst op de 20e plaats.

Hoe geweldig zijn die voorzieningen in Canada eigenlijk? De Zesde Clan maakte zich onlangs druk over een ziekenhuis in ons dichtbevolkte land waar de geboortezorg zou stoppen. Het zou dramatisch zijn als zwangere vrouwen niet binnen tien minuten in een ziekenhuis zouden kunnen zijn. Hoe lang denkt ze dat vrouwen er in Canada over doen om een ziekenhuis te bereiken?

Als je even verder kijkt dan je neus lang is Zesde Clan, dan merk je dat er niets overblijft van je artikel. Canada kan als G20 land het hoogste scoren, maar blijft ver achter bij landen als Nederland en Zweden die niet tot de G20 behoren. Waarop we weer eens hebben aangetoond dat Nederland bij uitstek een land is waar vrouwen willen wonen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Er is een G20 land waar vrouwen willen wonen: Canada

  1. Pingback: Diversiteit in de top werkt | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s