Vrouwen kiezen eieren voor hun geld

Volgens Brits onderzoek kiest slechts 12 % van de vrouwen voor een wetenschappelijke carrière, zegt De Zesde Clan op haar blog. En waarom is dat aantal zo laag?

Vrouwen verlaten hun universitaire ambities NIET om te trouwen en kinderen te krijgen. Ze maken een rationele afweging, gebaseerd op verwachtingen en inhoudelijke aspecten van het werken bij universiteiten.

Er was die vrouwen verteld dat ze het moeilijk zouden krijgen als vrouw. Dat was al voldoende aanleiding voor het gros van de vrouwen om te zeggen (kleuterstemmetje): ‘Als jullie niet lief tegen ons gaan doen, dan doen we het niet.’

Dit geloof je toch niet? Wetenschappelijk opgeleide vrouwen die afhaken omdat ze te horen hebben gekregen dat het wel eens zwaar kon zijn aan de top. Niet eens uit eigen ondervinding. Nee, ze hebben het gehoord. En stel dat het waar zou zijn, wat hadden die vrouwen dan verwacht aan de top? Dat het gezellig theeleuten zou zijn? Is het een heel gek idee dat er aan de top een concurrentiestrijd is?

Laat Plopsaland alsjeblieft heel snel een universiteit openen waar al deze kinderlijke vrouwen hoogleraar kunnen worden. Dan kunnen de serieuze mensen tenminste hun wetenschappelijke werk doen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vrouwen kiezen eieren voor hun geld

  1. Pingback: Richard pleit voor beeld van man en vrouw als mens | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Gescheiden klassen maken stereotypen sterker | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s