Maar de mannen dan…begon al minstens in de jaren zeventig

The Madwoman in the Attic. De blanke mannen denken daarbij gelijk aan de gekke blogschrijfster De Zesde Clan die vanuit haar zolderkamer kolderieke artikelen de wereld instuurt. Het blijkt echter een klassieker te zijn in het genre feministische literaire kritiek.

Hahahahaha, sommige dingen veranderen ook nooit.

Vanwaar die vrolijkheid bij De Zesde Clan, terwijl ze doorgaans van die zure en woedende artikelen schrijft? Wel, in het boek komt ze het ‘maar de mannen dan’-argument tegen, dat klaarblijkelijk in de jaren zeventig ook al gebruikt werd. De Zesde Clan pist zich in de broek van het lachen. Hahaha, maar de mannen dan. De vrolijkheid is zo groot, dat ze niet eens kan uitleggen waarom het zo leuk is.

In maart van dit jaar woonde De Zesde Clan de Globaliseringslezing in Amsterdam bij, die als thema had ‘Leve de man!’ Ze mocht daar zelfs een column voordragen. Het was goed dat ze even uit haar zolderkamer was en weer onder de mensen kwam, zodat ze kon zien hoe de echte wereld werkt. Terug in haar zolderkamer schreef ze gelijk haar volgende blogartikel:

Mag de Zesde Clan even een paar open deuren ingooien? Want soms lijken we het even te vergeten. Komen ze: Mannen zijn mensen. Vrouwen zijn mensen.

Het inzicht dat ze heeft opgedaan tijdens de lezing is zo te zien al weer weggeëbd. Mannen?

Hahahahaha

Het slachtofferdenken van De Zesde Clan neemt enorme proporties aan. In haar zwartwitte wereldbeeld is geen plaats voor grijs. Er is de onderdrukker (man) en de onderdrukte (vrouw). Lekker overzichtelijk.

Hahahahaha

Hoor het maniakale gelach van de gekkin in haar zolderkamer.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s