Richard pleit voor beeld van man en vrouw als mens

Professor Sarah S. Richardson houdt zich bezig met de geschiedenis van de wetenschap en vrouwen, gender en seksualiteit, meldt De Zesde Clan op haar blog. Deze professor stelt dat vooral de overeenkomsten opvallen als je de genen van mannen en vrouwen vergelijkt.

Daar hoef je geen professor voor te zijn, denken wij dan. Natuurlijk komen die genen voor een groot deel overeen. Anders zou er toch nooit nageslacht kunnen ontstaan als man en vrouw zich verenigen?

Terugkijkend naar het verleden valt haar op dat wetenschappers al eeuwenlang proberen om verschillen te verklaren danwel goed te praten door een beroep te doen op de biologie. De echte man heeft dit, de echte vrouw dat…Steeds opnieuw haalden nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen hen in. Geen nood, dan lokaliseerden ze de verschillen tussen de seksen gewoon in een ander lichaamsdeel.

Zullen we dan eindelijk maar het grote mysterie verklappen, Zesde Clan? Wil je het echt weten? Het verschil zit hem in de geslachtsdelen. Een man heeft een penis en een vrouw een vagina. Dat zijn in het kort de lichamelijke verschillen tussen man en vrouw.

Even verderop in het artikel haalt De Zesde Clan Cordelia Fine weer van stal die het boek Waarom we allemaal van Mars komen heeft geschreven. Dit boek is volgens De Zesde Clan een bewijs waarom er geen verschillen tussen de seksen zijn.

De Zesde Clan zou er een lief ding voor geven als mensen zoals Angela Crott, Wim Kuipers en broodschrijvers van dagblad Trouw dit soort feiten eens tot zich door zouden laten dringen. Dat deze mensen kennis zouden nemen van studies waaruit bijvoorbeeld blijkt dat meisjes net zo goed in wiskunde kunnen zijn als jongens, mits het culturele klimaat hen daar ruimte voor geeft.

De blanke mannen zouden er een lief ding voor geven als De Zesde Clan de feiten eens tot zich door liet dringen. Allereerst moet ze beginnen met het boek van Cordelia Fine eens echt te lezen, in plaats van te verwoorden van wat ze denkt dat er in staat. Fine zegt in haar boek dat er experimenten op dieren zijn uitgevoerd, waaruit blijkt dat die mannelijk gedrag gaan vertonen als ze mannelijke hormonen krijgen toegediend. Fine geeft de uitslagen van die experimenten toe in haar boek. Ze weigert echter om toe te geven dat datzelfde ook voor mensen geldt: dat ongeboren vruchten die meer mannelijke hormonen tijdens de zwangerschap binnenkrijgen, later als mens ook mannelijker gedrag gaan vertonen. Dat is volgens Fine niet bewezen.

Helaas voor haar en De Zesde Clan, maar gelukkig voor de rest van de wereld, is dat wel bewezen. Wetenschappers aan de Pennsylvania State University ontdekten dat vrouwen die in de baarmoeder teveel mannelijke hormonen hadden gekregen, later ook gingen kiezen voor mannenberoepen. Dit onderzoek werd mede uitgevoerd door de vrouwen Adriene M. Beltz, Sheri A. Berenbaum en Jane L. Swanson.

Dergelijke vrouwen bieden de mensheid nog hoop. Ze worden verguisd door powerfeministen zoals De Zesde Clan, maar dat geeft niet. Dit zijn tenminste vrouwen die niet meedoen met het gejank van De Zesde Clan dat vrouwen het zo zwaar hebben onder wetenschappers. Deze vrouwen gebruiken hun gezonde verstand. Zij laten zien dat mannen en vrouwen samen tot nieuwe, wetenschappelijk verantwoorde inzichten kunnen komen. Wat maakt het dan nog uit dat er ergens langs de zijlijn een vrouwtje loopt te roepen dat ze wil dat het allemaal niet waar is? Het is niet aan iedereen gegeven om zich nieuwe inzichten snel eigen te maken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s