Mannen openen discussie over privileges, hadden dat beter niet kunnen doen…

De Zesde Clan schrijft een blogartikel over een andere blog en dat had ze beter niet kunnen doen. Wat is het geval? Ze heeft een blog gevonden waarin alle privileges van vrouwen worden opgenoemd. Wie dat blog geschreven heeft is onbekend. De auteur zegt zelf:

This is a user submitted blog highlighting the privileges users have felt by being female.

Note that I am from the United States, and my privilege is not the same as other womens’ around the world. I cannot speak for others, but submissions from all over are, of course, accepted.

This is not a blog intended to shame or ridicule women OR men. It is a reality that women DO have privileges, just as men do, and there is NOTHING wrong with having a privilege.

Met andere woorden, de blogschrijfster stelt dat ze een vrouw is. De Zesde Clan negeert dat in haar artikel. Sterker nog, getuige de kop van haar artikel schuift ze het zelfs de mannen in de schoenen dat ze dat blog geschreven hebben. Dat is typerend voor De Zesde Clan. Het idee komt niet in haar op dat er vrouwen zijn die hun eigen zegeningen tellen. Eigen zegeningen? De vrouw heeft toch geen enkel voorrecht? Dat weet toch elke vrouw?

Het is komkommertijd, dus bij gebrek aan nieuws en relativerend vermogen neemt De Zesde Clan dit gevonden blogartikel bloedserieus en noemt ze enkele privileges.

Het privilege om een kroeg in te lopen en honderd procent zeker te weten dat je seks zult hebben. Het privilege om in het openbaar te breien zonder dat mensen je raar aankijken. Toe maar. Het is inderdaad oneerlijk verdeeld in de wereld…

Niet te beroerd om haar lezers te amuseren gaat De Zesde Clan nog een stapje verder:

En het gebeurt niet alleen in de kroeg. Als vrouw kun je ook in de sportschool, op straat, in het openbaar vervoer, op alle momenten van de dag, een aanbod verwachten. Heel erg dat mannen dit zelden meemaken. De overheid zou in moeten grijpen.

De komkommertijd zal De Zesde Clan hongerig maken naar nieuwtjes om haar tanden in te zetten. Maar dat neemt niet weg dat ze zich nog steeds aan correcte berichtgeving moet houden. Dat blog over voorrechten van vrouwen kan ze niet toeschrijven aan mannen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mannen openen discussie over privileges, hadden dat beter niet kunnen doen…

  1. Pingback: De gereedschapskist: alles over seksobjecten | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s