De gereedschapskist: alles over seksobjecten

De vrouw die gezien wordt als seksobject is een favoriet thema van blogschrijfster De Zesde Clan. Wat dat betreft heeft het nog lang geduurd voor ze het gebruikte als thema voor haar gereedschapskistrubriek. Het zal wel iets met komkommertijd te maken hebben.

De algemene strekking van het verhaal is ‘wij vrouwen worden alleen als lustobject gezien, terwijl we zoveel meer in ons mars hebben, boehoehoe…’ De weldenkende mens kan genoeg nuancering aanbrengen in het blogartikel. Laten we er eens wat punten uitpakken.

Hoe herken je een seksobject. Gebruikt een beeld een vrouw als stand-in voor een voorwerp? Zie je alleen een geïsoleerd lichaamsdeel? Vrouwen zonder hoofd, of vrouwen als anonieme kudde, allemaal even slank en rank? Dat zijn enkele van de vragen om te meten of de vrouw op de foto gebruikt wordt als seksobject, ja of nee.

De Zesde Clan zal wel nooit heteroporno hebben gezien, anders had ze de beelden wel gekend van vrouwen die volledig naakt te zien zijn, terwijl de man waar ze seks mee hebben is gereduceerd tot een penis. Geen hoofd of andere lichaamsdelen te zien, alleen een kont en een lul. Mensonterend, zeg dat wel Zesde Clan. De man teruggebracht tot de voortplantingsfunctie.

Erger nog, onderdelen waar iets aan mankeert, en dat moeten we snel fiksen. We hebben vieze vagina’s die nodig een schoonmaakbeurt behoeven.

Daar hebben we al eens eerder een artikel aan gewijd. Omdat er fabrikanten van vaginaproducten zijn, meent De Zesde Clan dat dat vrouwenhaters zijn. Dat illustreert alleen maar hoe powerfeministen erop gebrand zijn om werkelijk alles aan te grijpen om aan te tonen dat vrouwen onderdrukt worden, hoe onnozel het ook is. Want wat te zeggen van andere fabrikanten van verzorgingsproducten? Haten alle tandpastafabrikanten mensen met een gebit? Haten alle shampoofabrikanten mensen die hoofdhaar hebben? Haten alle zeepfabrikanten mensen die een lijf hebben? En daarbij: wij mannen zijn dol op kut. De Zesde Clan zal het wel nooit hebben meegemaakt, maar de meeste vrouwen kunnen getuigen dat ze met plezier en zonder walgen zijn gebeft door hun mannelijke partner.

We hebben teveel haar op verkeerde plekken en nu zal iedereen ons walgelijk vinden. We kunnen pas naar het strand als we drie maanden bezig zijn geweest met onze benen, en daar voor honderden euro’s aan crèmes op hebben gesmeerd.

Drie maanden bezig geweest met de benen? Dat komt dan zeker door achterstallig onderhoud, waardoor er nu een oerwoud groeit op de benen van De Zesde Clan. Een normale vrouw die haar benen bijhoudt, heeft daar geen drie maanden voor nodig. En nu we het er toch over hebben: het is een voorrecht voor vrouwen (ja, je leest het goed Zesde Clan, ook al denk je dat vrouwen geen enkel voorrecht hebben) om met blote benen rond te lopen. De doorsnee mannelijke arbeider is tijdens zijn dienst verplicht een lange broek te dragen, ook al vallen de mussen dood van het dak. Zijn vrouwelijke collega’s daarentegen mogen met blote benen rondlopen. Iedereen herinnert zich nog wel de zaak van de mannelijke postbodes die in korte broek de post wilden bezorgen. Het mocht niet. Over discriminatie gesproken!

doorbreek stereotiepe verwachtingen. Hou een dagje deuren open voor mannen, eet een lekkere maaltijd en klop tevreden op je buik, alles wat je eraan doet herinneren dat je niet bestaat bij de gratie van ‘mooi’ zijn volgens rigide media normen.

Goed idee, Zesde Clan. We hebben nog een paar suggesties: betaal eens de restaurantrekening in plaats van de man of plak zelf die lekke fietsband.

Het hele artikel van De Zesde Clan doet ons net als Karel Appel destijds tegen Sonja Barend verzuchten: ‘Tais-toi et soit belle’. Maar ja, dat mooi zijn zit er niet zo in voor De Zesde Clan. Dat zal ook de reden zijn dat ze met afgunst reageert op mooie vrouwen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s