De genadeloze focus op de alleenstaande moeder

Wow. Het gebeurt niet vaak dat de Zesde Clan niet weet waar te beginnen. Maar het is Steven de Jong, de conservatieve columnist van NRC Handelsblad, opnieuw gelukt.

Aldus het begin van een blogartikel van De Zesde Clan over een krantenartikel van Steven de Jong. De blanke mannen hebben een welgemeend advies aan De Zesde Clan: leer eerst eens goed lezen en laat hetgeen je leest onbevooroordeeld bij je binnendringen. Niet gelijk die oogkleppen op van er-wordt-over-vrouwen-geschreven-dus-is-het-een-aanval-dus-moeten-we-terugslaan. Nee, eerst even rustig daadwerkelijk lezen wat er staat en dat laten bezinken. Dat voorkomt dat De Zesde Clan niet weet waar te beginnen.

Want heeft De Zesde Clan wel in de gaten dat Steven de Jong het over het rapport Listening to troubled families heeft dat is geschreven door Louise Cavey? Waarschijnlijk niet, want het rapport noch Louise Cavey worden genoemd in het artikel van De Zesde Clan. Veel liever geeft ze lekker af op Steven de Jong, die in het grootste deel van zijn artikel de inhoud van het rapport weergeeft. Het is Louise Cavey die naar aanleiding van haar eigen rapport zegt dat probleemmoeders wiens kinderen door zorgverleners uit huis worden geplaatst en die daarna vrolijk doorgaan met baren, zich moeten schamen.

Uit het artikel van Steven de Jong:

Dweilen met de kraan open. Dat beeld roept het rapport op. De gezinnen krijgen hulp bij alle levensgebieden: werk, scholing, het voeren van een huishouden, opvoeding. Soms zitten er wel zes instanties op. Ondertussen loopt de buurtagent de deur plat, want de problemen binnenshuis willen zich nogal eens manifesteren buiten de voordeur. Een inbraak, mishandeling op school, drugs dealen, vernieling, noem maar op. Ouders hebben veelal geen idee wat hun kinderen buiten uitspoken. Dat is ook lastig te controleren als je de dag begonnen bent met een joint of six pack bier.

Is er iemand die, na dit gelezen te hebben, denkt: daar hoeven wij niet in te grijpen want die vrouwen hebben recht op bescherming van de fysieke integriteit? Ja, die iemand is er. De Zesde Clan vindt de onaantastbaarheid van het lichaam zo’n groot goed, dat alle bovenstaande ellende dan maar voor lief moet worden genomen. Wat maakt het uit dat die moeders niet in staat zijn om voor hun kind te zorgen? Als ze kinderen willen baren, dan doen ze dat maar.

Als De Jong vrouwen tot de grond toe afbrandt als onverantwoordelijke broedmachines die Nederland failliet laten gaan, is de Zesde Clan erg benieuwd naar zijn mening over de verwekkers.

Nog zo’n trucje van De Zesde Clan, lekker overdrijven. Ze mag ons aantonen waar in zijn artikel Steven de Jong vrouwen tot de grond toe afbrandt, hen onverantwoordelijke broedmachines noemt die Nederland failliet laten gaan. Dat mag De Zesde Clan graag doen. Eerst iemand woorden in de mond leggen die hij niet gezegd heeft en hem er dan op aanvallen. Zo lusten we er nog wel een paar. Zelf zegt ze daarover:

De Zesde Clan staat altijd open voor een eerlijke discussie, maar een goed debat op gang brengen wordt lastig als je als basis dit soort broddelwerk voorgezet krijgt.

Inderdaad,op basis van het broddelwerk van De Zesde Clan is het lastig discussiëren. Wat vooral opvalt is haar genadeloze focus op Steven de Jong, die enkel het rapport ter sprake brengt. Steven de Jong mag niet eens de vraag opwerpen of er misschien ingegrepen moet worden als probleemgevallen niet in staat zijn om voor hun eigen kroost te zorgen. En dat doet hij niet alleen omdat anders Nederland failliet gaat, zoals De Zesde Clan hem laat zeggen.

Het gaat namelijk niet alleen om de belastingbetaler, maar ook om de gezondheid en toekomst van kinderen. In Casey’s rapport staat een verhaal over een kind dat blijvende schade aan de ingewanden opliep als gevolg van slechte voeding, een dieet van biscuitjes. Het gaat dus om de vraag wat we als samenleving belangrijker vinden: het recht op reproductie van een onverantwoordelijke volwassene of het welzijn van een onschuldig kind dat nog geboren moet worden?

De gezondheid en de toekomst van de kinderen; geen woord daarover in het artikel van De Zesde Clan. Wat kan haar die kinderen schelen? Ze is totaal gefixeerd op het feit dat iemand iets over vrouwen zegt. Je mag het niet over kansarme vrouwen hebben, want:

Alleen iemand die blind is voor zijn eigen bevoorrechte positie, kan zo minachtend uit hoogte praten over mensen die het minder goed getroffen hebben in het leven.

De Zesde Clan zou zelf eens de overlast moeten ervaren van dit soort huishoudens die de buurt terroriseren. Wellicht zou ze dan haar mening wel bijstellen, in plaats van vanuit haar bevoorrechte positie mensen dingen verwijten die ze niet gezegd hebben.

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s