Olympische Spelen krijgen feministisch vervolg

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen was ook aandacht voor de geschiedenis van Engeland. Daar horen de suffragettes bij; de naam voor vrouwen die zich destijds sterk maakten voor het vrouwen(kies)recht. De Zesde Clan zegt daarover op haar blog:

Volgens grote lagen van de bevolking waren de Suffragettes in hun tijd enge radikalinski’s die de natuurlijke aard der vrouw geweld aandeden en alleen maar voor problemen zorgden. Logisch, want als een samenleving haar vrouwen niet meer onder controle heeft, is het einde zoek.

Jaren later kregen de Suffragettes pas de eer die hen toekwam.

Zoals gebruikelijk doet De Zesde Clan aan halve berichtgeving door niet alle feiten te noemen. Die enge radikalinski’s deden namelijk niet alleen de natuurlijke aard der vrouw geweld aan. Ze zorgden inderdaad voor problemen en dat moet je onder controle houden, want anders is het einde zoek.

But activism grew to include planting bombs, smashing shop windows and acts of arson.

Targets were not just buildings, even artworks were mutilated – most notably Velazquez’s famous Rokeby Venus, repeatedly slashed with a meat cleaver at the National Gallery in 1914.

Of zoals Wikipedia vermeldt:

Groepen vrouwen ketenden zich bijvoorbeeld vast aan het hek van het parlementsgebouw of stookten brandjes. Belangrijke brieven werden in brand gestoken en in de stembussen werd zuur gedaan zodat de stemmen onleesbaar werden. Om arrestaties uit te lokken gingen de demonstraties verder. Er werden zomaar winkelruiten ingegooid of gemeente-eigendom vernield.

Veel vrouwen keurden dit soort gedrag af en begonnen hun eigen groepering zoals de Nationale Unie voor het Vrouwenkiesrecht. Duizenden vrouwen namen deel aan vreedzame en georganiseerde demonstraties met spandoeken en liederen.

Heden ten dage is er weinig veranderd. Nog steeds zijn er radicale feministen zoals De Zesde Clan die het gedrag van de suffragettes verheerlijken. En nog steeds zijn er vrouwen die zich afkeren van dergelijk gedrag en die zich daarom geen feministe willen noemen, ondanks hun denkbeelden over gelijkheid tussen man en vrouw. Probeer De Zesde Clan dat maar eens uit te leggen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Olympische Spelen krijgen feministisch vervolg

  1. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 34 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s