Vrouwen floreren niet in vijandig machoklimaat

Vorig jaar verbaasden we ons al over een blogartikel van De Zesde Clan over vrouwelijke oorlogsjournalisten die niet goed hun werk konden doen in oorlogsgebieden omdat ze gevaar liepen. Gevaar! In een oorlogsgebied! Tja, dat verwacht je ook niet.

Inmiddels heeft De Zesde Clan een blogartikel met dezelfde strekking geschreven over vrouwelijke soldaten in het Australische leger. Die arme vrouwtjes zitten opeens in een vijandig klimaat. En wat gebeurt er dan?

Vrouwen bloeien en groeien niet in een giftige omgeving.

Alsof het om een picknick gaat! Heeft De Zesde Clan wel enig benul van wat een oorlog is? Een oorlog kent de grootste verschrikkingen die een mens zich maar kan voorstellen. Van soldaten die naar een oorlog worden gestuurd, vraagt dat een geharde mentaliteit.

In wat voor situatie denken die Australische vrouwen terecht te komen als ze naar een oorlogsgebied gaan? Hoe vijandig denken ze dat het klimaat daar is? Hebben ze soms net als De Zesde Clan geen enkel raakvlak met de realiteit en denken ze dat de hele wereld één groot Plopsaland is?

om een militaire loopbaan toegankelijker te maken voor vrouwen, en meer flexibiliteit. Dan kunnen vrouwen hopelijk ook kind en carrière combineren,

Een kind en een carrière in het leger combineren. Hoe ziet De Zesde Clan dat voor zich? Dat mama ’s middags een handgranaat naar de vijand gooit en ’s avonds haar kind voorleest uit Jip en Janneke? ‘Soldaat Chantal, volgende week word je op missie naar Afghanistan gestuurd.’ ‘Ok, als ik maar wel om vijf uur mijn kind bij de kinderopvang kan ophalen.’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s