Conservatieven eren vrouw als martelares

Mitt Romney is de republikeinse kandidaat voor de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze week gaf zijn vrouw Ann Romney een toespraak waarin haar voornaamste doel was om het menselijke gezicht van haar man beter naar voren te laten komen en vrouwen een hart onder de riem te steken. Dat laatste is in slechte aarde gevallen bij blogschrijfster De Zesde Clan.

Wat is het geval? Ann Romney schonk aandacht aan al de extra dingen die vrouwen doen. Naast een zware baan ook nog eens de kinderen helpen met hun werkstuk bijvoorbeeld. Eén en al erkenning voor het zware bestaan van de vrouw. En wat is de reactie van De Zesde Clan?

Alleen, met dat gegeven doet ze niks. Ze spreekt van liefde, en waar zouden we zijn zonder vrouwen, bla bla bla.

Het artikel van De Zesde Clan is een schoolvoorbeeld van waarom het feminisme niet bij alle vrouwen wil aanslaan. Het feminisme dat De Zesde Clan voor ogen heeft, is een beweging waarbij alle vrouwen recht hebben op de mening van De Zesde Clan. Elke vrouw mag denken wat ze wil, zolang het maar is wat De Zesde Clan denkt, want zij heeft de wijsheid in pacht. Het bestaat niet dat een vrouw een andere mening heeft dan De Zesde Clan. Ann Romney die de situatie accepteert dat vrouwen het zwaar hebben? Onmogelijk, waarom staat die vrouw niet op de barricades, net als de rest van de vrouwen?

Net als de rest van de vrouwen? (De Zesde Clan kijkt nu even verbaasd om haar heen) Hé, waarom staan er niet meer vrouwen achter De Zesde Clan? Waarom noemt niet elke vrouw zich feministe en gaat ze de keiharde strijd aan met de blanke man?

Als De Zesde Clan daadwerkelijk denkt dat elke vrouw in staat is om zelfstandig een mening te vormen, dan moet ze ophouden met haar eigen geslacht af te vallen zodra er een opinie langskomt die haar niet bevalt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s