Man veegt vrouwenquotum van tafel op basis van…. ja, wat eigenlijk?

Eurocommissaris Errol Keyner heeft zijn persoonlijke visie gegeven op het verplichte vrouwenquotum. In het kort is die visie dat vrouwen ambitieuzer moeten zijn en harder moeten werken in plaats van zich vast te klampen aan quota.

Hij staat niet alleen in die visie. Ook intelligente vrouwen als professor dr. Barbara Baarsma zeiden een paar jaar geleden al dat een quotum voor topvrouwen volstrekt onnodig is en dat je daarmee alleen excuustruzen creëert.

Dat werkt als een rode lap op De Zesde Clan. Haar visie, die ze deelt met powerfeministen, is dat vrouwen het goed doen, maar dat mannen moeten veranderen om het vrouwen mogelijk te maken om te leven. Zeg nooit tegen mensen als De Zesde Clan dat vrouwen moeten veranderen om iets te bereiken. Het ironische is dat ze daarmee impliciet aangeeft dat vrouwen niet in staat zijn om te veranderen, maar daar een man voor nodig hebben.

De Zesde Clan hanteert de gebruikelijke argumenten om haar visie te ondersteunen. Eén van die stokpaardjes is ‘mensen maken geen keuzes in het luchtledige’. Dat is zo. Zullen we daar eens een waarheid als een koe naast zetten? ‘Mensen leven ook niet in het luchtledige’. Natuurlijk maken mensen keuzes die beïnvloed zijn door de omgeving, maar in die omgeving moeten ze ook leven. Als we keuzes in het luchtledige zouden maken, zouden we allemaal miljonair zijn. Maar er bestaat zoiets als realiteit, Zesde Clan.

Keyner grossiert ook in beladen taalgebruik. Minder netjes gezegd: stemmingmakerij. Zo moet Eurocommissaris Viviane Reding het ontgelden. Ze ‘heeft het op haar heupen’. Nou, als een vrouw het op haar heupen heeft, dan weten we het wel, he?!? Volgens Keyner lijdt ze ook aan ‘blind doorzettingsvermogen’ en ‘frustraties’. Keyner spreekt daarnaast van het ‘door de strot duwen’ van een quotum, bedrijven ‘het mes op de keel’ zetten. Toe maar. Het is nog net niet de Derde Wereldoorlog en de Totale Ondergang van het Bedrijfsleven.

Misschien herkent De Zesde Clan dit soort beladen taalgebruik waar ze in haar eigen blogartikelen in grossiert. Zoek de overeenkomsten in haar eigen stukje:

Zo! Die zit! Die akelige manipulerende wijven hebben het gedaan. Valt het niemand op dat dit een cliché vijandbeeld is? Schuimbekkende mannenrechten-activisten en mannen die hun gal willen spuwen na een pijnlijke echtscheiding, roepen dit al jaren te pas en te onpas.

Het is jammer maar begrijpelijk dat De Zesde Clan niet ingaat op geluiden die je tegenwoordig van vrouwen hoort. Neem Anne-Marie Slaughter, een vrouw die een topfunctie heeft bereikt, maar daar later vrijwillig afstand van heeft gedaan omdat ze tijd met haar gezin wil doorbrengen. Furieus zijn feministen zoals De Zesde Clan daarover. Logisch. Beweeg je hemel en aarde om vrouwen in topfuncties te krijgen en dan zeggen die vrouwen dat het voor hen niet hoeft. Voor hen niet hoeft? Alsof vrouwen iets te kiezen hebben als feministen zoals De Zesde Clan het voor het zeggen hebben.

De Zesde Clan eindigt haar artikel met:

Noorwegen voerde een vrouwenquotum in en bleef gewoon bestaan. Sterker nog, het gaat economisch goed met het land. Feit.

Laten we daar maar weer eens op antwoorden: Nederland staat tweede op de lijst van landen waar gelijkheid tussen man en vrouw het best geregeld is. Noorwegen staat zesde. Feit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Man veegt vrouwenquotum van tafel op basis van…. ja, wat eigenlijk?

  1. Pingback: Bedrijfsleven verkoopt mooie praatjes | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s