Bedrijfsleven verkoopt mooie praatjes

Onlangs schreef blogschrijfster De Zesde Clan een bericht over Errol Keyner die het geen goed idee vindt om een verplicht quotum voor topvrouwen in te stellen. Ze liet geen spaan van hem heel, met als voornaamste argument dat hij nergens zijn mening met cijfers kon staven.

Wat gebeurt er als een man wel met cijfers kan staven waarom het niet handig is om een dergelijk quotum te verplichten? Wel, dan noemt De Zesde Clan even zijn naam, maar gaat ze verder niet op die cijfers in. Ze zegt er enkel over:

…hoogleraar accounting Jan Bouwens een duit in het zakje. Hij doet het voorkomen alsof bedrijven massaal vertrekken zodra ze drie vrouwen in de top aan moeten nemen.

Alleen maar de feiten noemen waar ze iets mee kan en alles waar ze geen antwoord op heeft terzijde schuiven is een handelsmerk van De Zesde Clan. Jan Bouwens analyseerde wat er in Noorwegen (u weet wel, het land dat door powerfeministen zoals De Zesde Clan de hemel in wordt geprezen vanwege het verplichte vrouwenquotum, terwijl het land lager eindigt op de lijst van landen waar de gelijkheid tussen man en vrouw het best is geregeld) en geeft in zijn artikel weer wat de gevolgen zijn van het verplichte quotum.

Alle bedrijven? Wel, dat hangt af van de definities van ‘alle’ en ‘voldoen’. Een niet triviaal aandeel van de beursgenoteerde bedrijven besloot namelijk het hoofdkantoor van Noorwegen naar het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen. Het aandeel van oorsprong Noorse bedrijven verviervoudigde na 2005 ten opzichte van 2003. Van de bedrijven die besloten om in Noorwegen te blijven, lieten vele rechtspersonen zich omvormen van publiek (afname met 25%) naar privaat (plus 25%) om langs die weg het quotum te ontlopen. Bedrijven die als NV in Noorwegen gevestigd bleven, maakten een waardedaling door van 8-15 procent.  De aankondiging van de wet in 2002 was voldoende om het rendement op aandelen met 3 procentpunten te doen dalen.

Daar heeft De Zesde Clan dan de cijfers waar ze zo naar verlangt en dan doet ze er niets mee.

Hij doet het voorkomen alsof bedrijven massaal vertrekken

Hij doet het voorkomen! Het staat met cijfers gestaafd in zijn artikel! Je houdt nu eenmaal mensen die zelfs met bewijzen niet zijn te overtuigen. Net zoals een deel van de aanhang van Wilders niet openstaat voor de bewijzen hoe verrot de PVV is, zo zal niemand De Zesde Clan kunnen laten inzien dat het helemaal geen goed idee is om bedrijven te verplichten excuustruzen aan te stellen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bedrijfsleven verkoopt mooie praatjes

  1. Pingback: Quotum doorbreekt hegemonie van mannen aan de top | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s