Modern seksisme valt moeilijk te bevechten

Valt er tegenwoordig nog iets te doen voor het feminisme? Steeds meer vrouwen laten weten dat de doelen van destijds wel gehaald zijn. Ze zijn tevreden met het leven dat ze leiden. Sterker nog, vrouwen als Hanna Rosin laten met cijfers onderbouwd zien dat vrouwen op veel terreinen de mannen hebben ingehaald.

Maar hoe goed de vrouwen het ook doen, er is een klein groepje dat nooit zal toegeven dat de gelijkheid tussen man en vrouw gerealiseerd is. Gebaseerd op wat? Op basis van het feit dat nog lang niet alle vrouwen de keuze maken die powerfeministen zoals De Zesde Clan zouden maken. Vrije keuze bestaat niet als De Zesde Clan het voor het zeggen krijgt. Als een vrouw een andere keuze maakt dan De Zesde Clan zou maken, dan is dat omdat zij die keuze niet in een vacuüm maakt. Deed ze dat wel, dan zou ze precies hetzelfde denken als De Zesde Clan (ja, de powerfeministen vormen een enge kliek).

De Zesde Clan heeft weer een blogartikel over deze materie geschreven. Dat de gelijkheid tussen man en vrouw tegenwoordig een feit is, wil er bij haar niet in. Nee, bij De Zesde Clan heet dat dat het seksisme verborgen is. Er wordt nog volop gediscrimineerd, maar blijkbaar doen wij mannen dat zo goed, dat zelfs De Zesde Clan het niet meer kan ontdekken. Maar het is er wel! En aldus zet De Zesde Clan haar strijd voort tegen de windmolens.

Vrouwenbladen zoals Libelle en Margriet schrijven in hun kolommen iets te vaak en iets te nadrukkelijk dat moeders die zich voornamelijk bezighouden met kind en keuken de juiste keuze maakten, zij zijn degene die zich bezighouden met de dingen die er echt toe doen. Een andere variant vind je in spirituele bladen zoals Happinez. Daar krijgen vrouwen ook allerlei complimenten. Dat ze vanwege hun baarmoeder zo fijn één met de natuur zijn, scheppende vermogens hebben. Daar moeten ze dan maar dik tevreden mee zijn.

Uit deze alinea spreekt duidelijk de arrogantie van powerfeministen zoals De Zesde Clan waar steeds meer vrouwen zich tegen verzetten. De Zesde Clan heeft een ideaalplaatje voor ogen waarbij vrouwen alleen maar gelukkig worden als ze een topfunctie behalen en hun moedergevoelens onderdrukken. Vrouwen zoals Anne-Marie Slaughter die hun topfunctie gedag zeiden om meer tijd in het gezin te kunnen doorbrengen, passen niet in dat plaatje. De Zesde Clan stelt zich op als een goeroe die als enige weet hoe vrouwen moeten leven.

Vrouwen mogen zich gelukkig prijzen dat ze geen verplichte vrije keuze opgelegd kunnen krijgen van De Zesde Clan.

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s