Hillary Mantel wint tweede Booker Prize

Hillary Mantel is een vrouw die een literatuurprijs heeft gewonnen, namelijk de Booker Prize. Van harte gefeliciteerd namens de blanke mannen.

De Zesde Clan wijdt er een blogartikel aan. Als je weet hoe De Zesde Clan tegen literatuurprijzen aankijkt, dan is het heel interessant om dat artikel te lezen. De Zesde Clan heeft namelijk een paranoïde theorie. Literatuurprijzen gaan altijd naar mannen. Dat komt omdat zo’n jury voor het grootste deel uit mannen bestaat. Dankzij het old boys network blijven die prijzen automatisch onder ons, blablabla…. Het feministische riedeltje mag bekend zijn.

Dat old boys network kan doorbroken worden, menen powerfeministen zoals De Zesde Clan. Zorg gewoon voor meer vrouwen dan mannen in de jury. Probleem opgelost. En aldus deed Vrij Nederland dit jaar met hun benoeming voor de beste thriller van het jaar. Maar wat gebeurde er? Zelfs met een jury die uit meer vrouwen dan mannen bestond, ging de prijs naar een man.

Wat ging er mis? De Zesde Clan wist het wel. Vrouwen willen de man tevredenstellen, dus ze gaan sociaal wenselijk stemmen, dus op een man. Maar ook daar heeft De Zesde Clan een oplossing voor: scheur de kaft van het boek zodat de jury de auteur niet kan lezen. (Wij verzinnen dit niet.)

Terug naar de Booker Prize. Waarom is die prijs naar een vrouw gegaan? Zaten er soms meer vrouwen dan mannen in de jury? Welnee, het waren twee vrouwen en drie mannen, waarvan één de voorzitter. Hebben de juryleden dan de boeken gelezen met afgescheurde kaften? Nogmaals nee. De jury heeft zoals gewoonlijk voor de beste inhoud gekozen. En die kwam dit keer van een vrouw.

Denk je dat De Zesde Clan maar één enkel woord hieraan besteedt in haar artikel? ‘Sorry lezers dat ik jullie mijn eigen waanvoorstellingen heb voorgeschoteld en dat ik jullie zit voor te liegen? Een jury met meer mannen dan vrouwen is in staat om een vrouw een literatuurprijs te geven.’ Natuurlijk niet, daar zwijgt ze in alle talen over. Als een man de prijs wint, dan is er sprake van list en bedrog en old boys network. Maar als een vrouw wint? Nee, dan heeft ze op inhoud gewonnen.

Voor de zoveelste keer laat De Zesde Clan zien waarom je dit soort oprispingen van powerfeministen niet serieus kunt nemen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hillary Mantel wint tweede Booker Prize

  1. Pingback: NRC had geen vertrouwen in winnares literatuurprijs | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 18 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s