P&O goeroes geven Sap trap na

Waarom is Jolanda Sap als enige partijleider opgestapt na de verkiezingen? Voormalig headhunter Rochus van der Weg en Ans Knape-Vosmer, global director human resources bij Koninklijke Vopak nv. geven daarover hun mening in de Volkskrant.

Ze is intelligent, moedig en innemend, maar ook emotioneel en te weinig opportunistisch om partijleider te blijven. Een man op deze positie zou rationeler en minder moedig zijn geweest – de Kunduzmissie niet hebben gesteund – maar waarschijnlijk nog steeds partijleider zijn. Emotie en moed dragen niet altijd bij aan het bereiken van de top.

Woedend is De Zesde Clan over die mening! Wie denken ze wel dat ze zijn, om een andere mening dan De Zesde Clan te hebben over vrouwen aan de top? Voor straf degradeert De Zesde Clan hen tot P&O goeroes. Dat zal ze leren!

‘Seksistisch!’ briest ze ettelijke malen in haar artikel. Hoe durven ze te beweren dat er verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen? De Zesde Clan gaat zelfs zo ver dat ze een twijfelachtige site als Geenstijl opvoert om te laten zien dat het Volkskrantartikel niet deugt. Geenstijl dat alleen bestaat bij de gratie van trieste reaguurders die vanuit een privacypositie op een respectloze manier (‘Ga toch deaud’) op de wereld om hen heen reageren. Wat zegt het over De Zesde Clan dat ze Geenstijl nodig heeft om haar eigen gedachtengoed te ondersteunen?

De blanke mannen laten liever de experts aan het woord. In hetzelfde Volkskrantartikel laten Van der Weg en Knape-Vosmer zien dat hun bevindingen niet op los zand zijn gestoeld.

Op basis van onze gezamenlijke werkervaring in het personeelsmanagement en in de werving en selectie stellen we vast dat in het aanname- en promotiebeleid van directieleden de voorkeur -everything being equal- uitgaat naar vrouwen. Ondernemingen en organisaties streven op alle werkniveaus naar diversiteit als stimulans voor een goede werkomgeving en voor een evenwichtige en genuanceerde besluitvorming. In de werkomgeving is het, in de westerse cultuur, niet mogelijk beleidsmatige omstandigheden aan te wijzen die vrouwen tegenwerken in hun opmars naar de top.

De Zesde Clan eindigt haar artikel met:

Het is heel kwalijk dat Van der Weg en Ans Knape-Vosmer hun seksistische praat presenteren als neutrale feiten. De werkelijkheid, zoals zichtbaar in aantoonbare patronen en getallen, laat echt iets anders zien dan hun subjectieve beleving doet vermoeden. Als ze hun eigen tekst nog eens goed lezen, gaan ze dat misschien zelf ook inzien.

Het is heel kwalijk dat De Zesde Clan haar feministische praat presenteert als neutrale feiten. De werkelijkheid, zoals zichtbaar in aantoonbare patronen en getallen, laat echt anders zien dan haar subjectieve beleving doet vermoeden. Als ze haar eigen tekst nog eens goed leest, gaat ze dat misschien zelf ook inzien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s