Pers biedt alledaags seksisme

PMS lijkt vrouwengemekker‘. Wat is er mis met die kop van gratis dagblad Spits? Blogschrijfster De Zesde Clan struikelt over het woordje ‘lijkt’. Daarmee dekt Spits zich in, meent De Zesde Clan. Wat ze in werkelijkheid bedoelt, is dat Spits haar daarmee de wind uit de zeilen neemt om weer eens lekker tekeer te gaan over al het seksisme dat over vrouwen wordt uitgestort. Vervolgens doet De Zesde Clan alsof Spits toch heeft geschreven ‘PMS is vrouwengemekker’ en gaat ze alsnog flink tekeer.

hoeveel mensen scannen alleen koppen, houden het bij de intro en slaan dan de pagina om? Ondertussen hebben ze wel in een grote kop het woord vrouwengemekker gelezen. Voilà, stereotype van zeikwijven bevestigd.

make-up-285x300

De blanke mannen zijn enorm in de lach geschoten toen ze dit lazen. Als er iemand is die stemmingmakende koppen schrijft, dan is het De Zesde Clan. Neem alleen als voorbeeld al de kop die ze voor dit artikel had bedacht: ‘Pers biedt alledaags seksisme’. Elke leerling-journalist kan je vertellen waarom die kop niet deugt. Wat pers? De totale Nederlandse pers? Of alleen de pers van een gratis dagblaadje? En duwt die pers continu haar lezers seksisme door de strot? Of baseert De Zesde Clan zich op deze ene kop? Die ze eerst aanpast aan wat zij wil dat er staat, om vervolgens Spits van seksisme te beschuldigen? Hoe dom kan je zijn?

Voorbeelden te over van koppen die De Zesde Clan schrijft die enkel als doel hebben om te doen voorkomen alsof vrouwen overal in de verdomhoek zitten, slachtoffer zijn, mensonterend behandeld worden, etc… Neem bijvoorbeeld: Plan inperking alimentatie levert vloedgolf aan vrouwenhaat op. Ja, het staat er echt. Een paar boze reacties op een plan om de alimentatie in te perken en De Zesde Clan ziet een vloedgolf. De Zesde Clan past in hetzelfde rijtje dogmatici als Geert Wilders: zelf mogen ze flink aan stemmingmakerij doen, maar als er iemand met een vinger naar hen wijst, dan is er sprake van demonisering, seksisme, (vul maar in)….

Waar gaat het artikel in Spits eigenlijk over? De Zesde Clan rept daar met geen woord over. In haar blogartikel dwaalt ze lekker af. Opeens heeft ze het over de beeldvorming van vrouwen in de media, dat vrouwen niet aan het woord komen als het over opinies en deskundigheid gaat en al dat soort onzin. Het artikel van De Zesde Clan is op zich al een argument om vrouwen niet voor opinies en deskundigheid te vragen: je geeft ze een onderwerp, maar ze leggen je andere woorden in de mond en dwalen af naar totaal andere onderwerpen.

Zullen wij het dan maar zeggen? Het artikel in Spits gaat over Nieuw-Zeelandse en Canadese wetenschappers die na onderzoek met de conclusie komen dat PMS niet de oorzaak is van de chagrijnigheid bij vrouwen. Goed dat ze het zeggen. De blanke mannen waren in de veronderstelling dat De Zesde Clan ongesteld was toen ze haar blogartikel schreef.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Pers biedt alledaags seksisme

  1. Pingback: Boze, vernederde mannen schieten er op los | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Mannen vallen mensen lastig | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s