Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 8

De Zesde Clan is een feministische blogschrijfster die niet veel verder komt dan ‘de mannen sluiten de vrouwen buiten en dat is gemeeheen, boehoehoe…’ Hoe komt het toch dat iemand zo blijft steken in een onware aanname? Dat werd deze week uit de doeken gedaan in het Volkskrant Duel. Door een vrouw nota bene!

Elke week geeft de Volkskrant aan twee tegenstanders de ruimte om elkaar aan te vallen. De lezers konden deze week genieten van de catfight tussen columniste Malou van Hintum en Marianne Zwagerman, een vrouw met een topfunctie.

Malou opende de aanval door Marianne te vragen waarom ze tijdens de thema-avond Red de Journalistiek geen vrouwelijke sprekers had uitgenodigd. Diezelfde vraag stelt De Zesde Clan ook zo vaak. Malou verwijt Marianne dat ze zich gedraagt als bijenkoningin die geen andere vrouwen om haar heen in de top duldt.

Volslagen onzin natuurlijk, zoals Marianne Zwagerman ook in haar antwoord zegt.

Luister niet naar Malou van Hintum. Zij probeert jullie wijs te maken dat vrouwen niet alles kunnen bereiken. Eerst lag het aan de old boys, die vrouwen buiten de deur hielden. En nu is het de schuld van die paar vrouwen die wel gewoon de top halen. Malou is er niet bij gebaat dat de waarheid uitkomt. Dat is slecht voor haar businessmodel. Want zij schrijft zure stukjes en boekjes over vrouwenemancipatie en dat het allemaal niet opschiet. Wij weten natuurlijk al lang dat de waarheid anders is.
Vrouwen kunnen overal komen. Ik bewijs het zelf al jaren.

Wat Marianne over Malou zegt, gaat ook op voor De Zesde Clan (zoals wij vaker gezegd hebben). De Zesde Clan houdt ook maar vol dat de old boys de vrouwen buiten de deur houden. En De Zesde Clan is er ook niet bij gebaat dat de waarheid uitkomt, want dan vervalt haar bestaansrecht als feministe die de man als vijandsbeeld nodig heeft. Dat steeds meer vrouwen zich afkeren van het gedachtegoed van mensen als Malou en De Zesde Clan stemt ons hoopvol voor de toekomst.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 8

  1. Pingback: De Gereedsschapskist: zeurende, klagende jammeraars | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Seksisme ondermijnt zelfvertrouwen | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s