Boze, vernederde mannen schieten er op los

Des duivels was blogschrijfster De Zesde Clan onlangs toen de Spits de kop PMS lijkt vrouwengemekker gebruikte. Dat weerhoudt haar er niet van om zelf wel continu koppen te schrijven, zoals Boze, vernederde mannen schieten er op los. Voilà, het stereotype beeld van de man die alleen geweld hanteert is weer bevestigd.

In Newton heeft Adam Lanza een bloedbad aangericht op een school. Verschrikkelijk. Net zo verschrikkelijk als de grensscheidsrechter Richard Nieuwenhuizen die onlangs werd doodgetrapt door een paar Marokkanen.

Verschrikkelijk is ook dat dogmatici menen dat ze deze gebeurtenissen mogen gebruiken om hun eigen stokpaardje te berijden. Geert Wilders deed dat door de mishandeling van Richard Nieuwenhuizen als voorbeeld te laten dienen voor wat hij noemt het Marokkanenprobleem en daar kamervragen over te laten stellen. De Zesde Clan doet dat door de schietpartij in Newton als gevolg neer te zetten van de blanke mannen die niet kunnen omgaan met een wereld die verandert.

Ze zijn niet alleen op een na man, maar ook erg vaak een blanke man. Die voelen zich niet voor niets vernederd en genaaid. Het feminisme kwam, het land koos een zwarte president, mannelijke privileges zijn niet meer vanzelfsprekend.

En wat doen wij blanke mannen dan volgens De Zesde Clan? Juist, we gaan om ons heen schieten.

Het blogartikel van De Zesde Clan is doordrenkt van generalisaties en psychologie van de koude grond. Daarbij baseert ze zich niet op wetenschappelijke of sociologische analyses, maar op een krantenartikel van The Examiner (overigens geschreven door een man). De Zesde Clan heeft weer een aanleiding gevonden om de blanke mannen aan de schandpaal te nagelen. De lezer zal tevergeefs zoeken naar elke vorm van nuance in haar blogartikel. Er is geen blanke man die deugt, ze moeten er maar eens aan gaan wennen dat vrouwen en zwarten ook meetellen en ze moeten hun eigen verantwoordelijkheid eens gaan nemen. Welkom bij het wereldbeeld van De Zesde Clan.

Hun eigen verantwoordelijkheid nemen? Is de wereld in twee kampen verdeeld? Wat zou je ervan zeggen Zesde Clan als wij als mensheid, dus samen, onze verantwoordelijkheid zouden nemen om dit soort schietpartijen te voorkomen? Weg met dat vingertje van jou dat alleen maar naar mannen kan wijzen jullie-moeten-veranderen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s