Vrouwen en de valse hoop van minibedrijfjes

Stel je bent creatief en je wilt je handgemaakte producten aan de man brengen. Wat zijn dan je mogelijkheden? In Nederland heb je de site Etsy waar koper en maker elkaar ontmoeten. Aan die site is Flowmagazine gekoppeld waar je de achtergrondverhalen van de creatievelingen kunt lezen.

Magazine

Heel leuk voor wie er allemaal bij betrokken zijn en er wordt geen mens kwaad mee gedaan. Waarom schrijft feministische blogger De Zesde Clan er dan zo’n zuur artikel over?

Deze site biedt een platform aan met name vrouwen, die hier hun handgemaakte producten proberen te verkopen. Uiteraard brengt Etsy vooral de succesverhalen, die er zeker zijn. Voor de overgrote meerderheid blijft het echter rondploeteren in de marge. Want die handgemaakte tassen en zelf geproduceerde jams leveren niet zoveel op. Schaalvergroting is bijna onmogelijk. Bijna iedereen die zo’n micro onderneming begint, komt bedrogen uit. Sorry dat de Zesde Clan weer eens lieflijke en mooi gekleurde ballonnetjes wreed doorprikt, maar het is voornamelijk een kwestie van  logisch nadenken:

Waarom vindt De Zesde Clan het nodig om wreed ballonnetjes door te prikken? Elk mens snapt dat je, een uitzondering daargelaten, met kunst en creativiteit niet rijk gaat worden of zelfs maar in je onderhoud kunt voorzien. Dat zie je bijvoorbeeld ook bij schrijvers. Van de talloze schrijvers in Nederland (door NRC Next ooit teruggebracht tot 60.000) zijn er maar een paar die van hun boeken kunnen leven. Maar moet dat je tegenhouden als je vol scheppingsdrift zit? Waarom doet De Zesde Clan zo minderwaardig over vrouwen die iets met hun handen maken? Omdat ze liever wil dat die vrouwen met hun brein in een topfunctie gaan zitten? Omdat ze in de ogen van De Zesde Clan dan meer aanzien hebben?

Het artikel van De Zesde Clan laat eens te meer zien dat het maar goed is dat de powerfeministen het niet voor het zeggen hebben. In dat geval zou het zijn: weg vrije keuze om bijvoorbeeld met je creativiteit aan de slag te gaan en verplicht een topfunctie aanvaarden waarna je zo min mogelijk contacturen met je kind hebt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vrouwen en de valse hoop van minibedrijfjes

  1. Pingback: Etsy geeft het goede voorbeeld | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s