Waar je De Zesde Clan niet over hoort deel 9

Ten tijde van dit artikel trekken twee zaken waarin vrouwen betrokken zijn de aandacht in de media. In India is een 23-jarige vrouw overleden na een groepsverkrachting en in Ijsselstein is een 16-jarig meisje doodgestoken door haar moeder, waarschijnlijk uit eerwraak omdat ze een Nederlands vriendje had.

De Indiaase vrouw kreeg een blogartikel van de feministische Zesde Clan. Dat artikel geeft het wereldbeeld van De Zesde Clan weer: de wereld is in twee partijen verdeeld (mannen en vrouwen), waarbij de vrouwen het slachtoffer zijn en de mannen moeten veranderen om het de vrouwen gemakkelijker te maken. Tuurlijk zijn er ook goede mannen, maar die moeten ervoor zorgen dat de slechte mannen ook goed gaan leven. Waarom die mannen daar voor moeten zorgen? Omdat ze man zijn! Als vrouw hoef je alleen maar te wijzen waar het verkeerd gaat en verder kun je op luie reet gaan zitten.

De meeste vrouwen die streven naar gelijkheid zijn inmiddels veel verder dan dit verouderde wereldbeeld van De Zesde Clan. Voortschrijdend inzicht zorgt ervoor dat die vrouwen sámen met mannen willen zorgen voor gelijkheid, in plaats van hen als vijand te zien die bevochten moet worden. O ja, en het zorgt ervoor dat ze liever geen feministe genoemd willen worden, omdat mensen anders denken dat ze net zo zijn als De Zesde Clan.

De Zesde Clan komt niet verder dan dat mannen elkaar er op moeten aanspreken dat ze niet mogen verkrachten. Ergens is die onnozelheid van De Zesde Clan wel aandoenlijk. Tuurlijk, tegen verkrachters zeggen dat ze het niet moeten doen. Maar waarom zouden we gelijk niet alle misdadigers aanspreken op hun gedrag? Moordenaars, willen jullie alsjeblieft niet moorden? Zakkenrollers, willen jullie alsjeblieft geen zakken rollen? Etc… Daar zouden die misdadigers toch wel naar willen luisteren? Het zijn toch ook redelijk denkende wezens? Echt waar, De Zesde Clan denkt dat de hele wereld één groot Plopsaland is.

Terug naar het meisje uit Ijsselstein. Waarom horen we daar De Zesde Clan niet over? Een moeder die haar eigen kind vermoordt! En laten we duidelijk zijn, zij is bij lange na niet de enige moeder die haar eigen kind vermoordt! Je schrikt als je naar voorbeelden zoekt op internet. Als De Zesde Clan haar eigen beperkte denken voortzet, wordt het dan niet eens tijd dat ze binnen haar ‘eigen kamp’ een oproep doet uitgaan? Een oproep aan alle vrouwen om niet hun eigen kind te vermoorden?

Waarom horen we je nu niet, Zesde Clan? Omdat je een lafbek bent? Bah! We kunnen niet anders zeggen.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s