Terug naar de jaren vijftig, anders gaat het mis met jongens

Act,  plan, do, check. Dat is het geijkte rijtje bij het doorvoeren van veranderingen dat steeds opnieuw begint. Na het checken stel je de plannen bij.

Dit rijtje kun je toepassen op de veranderingen in het onderwijs. Diverse deskundigen trekken de laatste jaren al aan de bel dat het onderwijs teveel ‘vervrouwelijkt’ wordt en dat jongens daardoor het onderspit delven.

Dat is koren op de molen van powerfeministen zoals blogschrijfster De Zesde Clan die vol wrok zitten over al die duizenden jaren dat de kwaliteiten van de vrouwen onderdrukt zijn en die nu hun gram komen halen. Zodra er iemand opmerkt dat het huidige onderwijs te weinig rekening houdt met jongens die daardoor niet kunnen uitblinken, staan ze klaar met hun hoon.

In het artikel van De Zesde Clan valt die hoon ditmaal ten deel aan biologiedocente Lydia Sevenster en oud-docent/huiswerkbegeleidster Ingrid Schouten. Gebaseerd op hun ervaringen schrijven ze een artikel in het NRC over hoe het huidige onderwijs niet aansluit op de belevingswereld van jongens. De Zesde Clan maakt dat gelijk bespottelijk, waarschijnlijk omdat ze inhoudelijk geen legitieme argumenten heeft.

Tsjonge. Het valt de Zesde Clan nog mee dat beide dames de opwarming van de aarde en de economische crisis uit het rijtje weglaten.

Het bespottelijk maken en het overdrijven gaat later in het artikel nog verder, als De Zesde Clan zegt:

De oplossingen die Sevenster en Schouten voorstellen, passen bij de wens terug te keren naar diezelfde jaren vijftig.

Samenvattend: aan de ene kant hebben we onderwijsdeskundigen (zelfs vrouwen) die op wetenschappelijke basis gegronde argumenten aandragen waarom het huidige onderwijs niet aansluit bij jongens. Aan de andere kant hebben we powerfeministen die een verborgen agenda hebben en die het liefste willen dat het onderwijs alleen gekwalificeerde vrouwen oplevert. Wie van beide partijen heeft gelijk? Voor wie nog twijfelt, stel jezelf deze vraag:

als Lydia Sevenster en Ingrid Schouten daadwerkelijk terug willen naar de jaren vijftig waarin alleen de man werkte, waarom zijn zij dan niet zwijgend en deemoedig in een hoekje gaan zitten in plaats van een goede functie te gaan vervullen en op basis daarvan opiniestukken te gaan schrijven?

Het antwoord op die vraag laat zien dat het blogartikel van De Zesde Clan geraaskal is van een doodsbange vrouw.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s