Ja ja ja, het ligt weer eens aan onszelf

Fleur Wirtz is een socioloog en student filosofie die afgelopen week in de Volkskrant een opiniestuk schreef met als titel ‘De vrouw loopt vooral zichzelf in de weg’. Algemene strekking van het artikel is dat vrouwen veel meer dan mannen last hebben van twijfels en onzekerheden als ze dingen willen bereiken. Fleur zag mannen met minder capaciteiten betere resultaten halen dan vrouwen die meer capaciteiten hadden, simpelweg omdat die mannen zonder enige twijfel op hun doel afgingen. Conclusie: het ligt ook voor een deel aan ons, vrouwen.

Fleur Wirtz

Blogschrijfster De Zesde Clan ontplofte toen ze dat las! Nee uilskuiken Fleur, het kan niet aan de vrouwen liggen! Wat vrouwen doen is altijd goed! De mannen zijn de vijand! Het ligt aan hen!

De Zesde Clan laat geen spaan heel van Fleur Wirtz in haar artikel. In een vorig artikel zei De Zesde Clan eens dat goede wetenschap draait om betere vragen en nieuwe antwoorden, waardoor openheid in stand wordt gehouden. Maar daarmee bedoelde ze uiteraard niet dat een socioloog de vraag zou mogen stellen of het soms aan de vrouwen zelf ligt. Nee, bij goede wetenschap ligt al vast dat het antwoord moet zijn dat de man de schuldige is en alle vragen die je mag stellen, moeten leiden naar dat antwoord.

Draaikonterij en halfslachtig noemt De Zesde Clan het opiniestuk van Fleur Wirtz. Ze heeft maar één positief punt kunnen vinden:

Zo stipt zij kort aan dat er aan de top een old boys network bestaat.

De goede lezer kan een onderliggende reden vinden waarom De Zesde Clan zich zo drukmaakt:

Is Wirtz soms bang dat iemand haar gaat uitschelden voor feministe?

Want dat is precies wat er aan de hand is. Wirtz is één van die vele hoogopgeleide vrouwen die al veel verder zijn dan De Zesde Clan wat betreft inzichten tussen mannen en vrouwen. Zij is één van die vrouwen die ook naar zichzelf durven te kijken en die niet automatisch de schuld buiten hen leggen.

Goed werk Fleur, zeggen de blanke mannen. Je zult types zoals De Zesde Clan wel zijn tegengekomen tijdens je studie sociologie. Dogmatisch en niet in staat tot zelfreflectie. Het gedachtengoed van De Zesde Clan is een gepasseerd station. De meeste (hoogopgeleide) vrouwen zijn inmiddels veel verder en zien in dat samenwerking veel meer resultaat biedt dan vijandig tegenover elkaar staan.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ja ja ja, het ligt weer eens aan onszelf

  1. Pingback: Mannen vertellen vrouwen dat emancipatie af is | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Vrouw en geniaal? Het wil er niet in | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s