Oscar stelt zich defensief op

De kijker die de Oscaruitreiking heeft gezien, zal begrijpen dat zure feministen over elkaar heen buitelen om hun gal te spuwen. Zo ook De Zesde Clan op haar blog. Wat heeft presentator Seth MacFarlane daar voor moeten doen?

In de opening van de ceremonie werd MacFarlane zogenaamd uit de toekomst bezocht door Captain James T. Kirk uit Star Trek. Hij waarschuwt dat deze uitreiking de slechtste ooit wordt als MacFarlane al zijn liedjes en sketches daadwerkelijk uitvoert. In een soort toekomstvisie zien we vervolgens hoe de presentator het lied We saw your boobs zingt, waarin hij alle films noemt waarin bekende Oscarwinnaressen half naakt te zien waren.

Iedereen snapt meteen dat Seth zichzelf op de korrel neemt met een over-the-top-song dat qua uitvoering sterk doet denken aan Every sperm is sacred van The Monty Python, met een idiote dans erbij en een optreden van de Gay Men’s Chorus of Los Angeles. Iedereen? Nee, er zijn nog steeds vrouwen (lees: powerfeministen) die nergens de humor van inzien en die gelijk door het lint gaan zodra ze menen iets seksistisch te horen. ‘Zei hij boobs? Seksistisch! Knuppel hem dood!’ Andermaal wordt De Zesde Clan een karikatuur van zichzelf met dit soort felle opmerkingen op vermeend seksisme.

Het maakt niet zoveel uit dat een kleine minderheid het niet begrijpt. Het grootste deel van de bevolking snapte het wel en genoot ervan.

Het lied was, samen met de scene waarin MacFarlane scènes uit de film Flight naspeelt met handpoppen, een van de absolute hoogtepunten van de uitreiking. Ook op Twitter werd het nummer zeer veel besproken en geestdriftig doorgestuurd.

De winnende film Argo krijgt ook niet de handen op elkaar bij De Zesde Clan.

Argo is ook de film die zeer vrij omspringt met historische feiten, behalve als geschiedkundige correctheid nuttig uitpakt als smoesje voor het totale gebrek aan fatsoenlijke vrouwenrollen. Om nog maar te zwijgen van racistische stereotypen.

Argo is fictie, gebaseerd op ware feiten, namelijk de bevrijding van een stel diplomaten uit de Amerikaanse ambassade die in 1979 werd bezet. Fictie, Zesde Clan. Geen documentaire. Er is een verschil tussen die twee zaken.

We hebben geen idee waarom we dit nog proberen uit te leggen aan een autistische dogmaticus die alleen maar als een doorgedraaide malloot overal seksisme en vrouwenhaat in ziet. Gelukkig heeft het verstandige deel van de bevolking het optreden van Seth MacFarlane op waarde weten te schatten en is er een topfilm gekozen tot beste film.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s