Vrouwen moeten WAT?!? doen om verkrachting te voorkomen?

De Zesde Clan dacht zo onderhand wel voldoende categorieën te hebben om artikelen onder te scharen, maar we hebben er waarschijnlijk toch nog eentje nodig. Bijvoorbeeld de categorie WAT?!?!? Als in ‘dat méén je niet, zijn jullie waanzinnig geworden?’.

Aldus het begin van de feministische blog van De Zesde Clan. Een soortgelijke reactie hadden wij na het lezen van dit artikel. Is De Zesde Clan helemaal waanzinnig geworden met haar adviezen aan de vrouwen?

Er zijn mannen die vrouwen verkrachten en dat is natuurlijk verschrikkelijk. Logisch dat mensen bezig zijn met tactieken die vrouwen kunnen hanteren om verkrachting te voorkomen. Al die tactieken kunnen alleen maar rekenen op de hoon van De Zesde Clan.

Eerder besloot een geestelijk leider Indiase vrouwen bij te staan in de verkrachtingsepidemie, door hen te adviseren altijd chilipoeder op zak te hebben. Als een man je dan belaagt, kun je snel kruiden in zijn gezicht gooien. Handig advies! Dat zal vrouwen redden!

Het equivalent van de pepperspray. Waarom niet? Genoeg vrouwen die zo’n busje bij zich dragen. De Zesde Clan echter niet blijkbaar. Die lacht zich gek om dit soort tips:

Daarna werd het al snel absurd: “be aware of your surroundings”; “go for the groin”;

Dus op de omgeving letten en een goeie trap in het kruis zijn absurde tips. Een verstandig mens zou dat juist goede tips noemen, maar de reactie van De Zesde Clan absurd.

Het is al net zo als met iemand die opgesloten is in een gesticht. Iemand die de hele dag gehurkt in een lendendoek zit kun je gek noemen, maar als je weet dat die persoon ervan overtuigd is Gandhi te zijn, is zijn gedrag opeens begrijpelijk. Absurd, maar begrijpelijk. Zo is het ook met de uitlatingen van De Zesde Clan. Als je weet dat haar absolute standpunt is dat vrouwen goed zijn en zich niet anders hoeven te gedragen omdat mannen nu eenmaal verschrikkelijke monsters zijn, dan snap je ook waarom ze keihard loopt te schateren om tips voor vrouwen om zich te verdedigen tegen verkrachters. Vrouwen hoeven zich niet te verdedigen! Ben je gek! Mannen moet niet verkrachten. Zo simpel is het in de belevingswereld van De Zesde Clan.

Hoe voorkom je dan verkrachting? De Zesde Clan weet het wel. Ze verwijst naar de feministphilosophers (!) die een rijtje tips hebben:

1. Don’t put drugs in people’s drinks in order to control their behavior.

2. When you see someone walking by themselves, leave them alone!

3. If you pull over to help someone with car problems, remember not to assault them!

4. NEVER open an unlocked door or window uninvited.

5. If you are in an elevator and someone else gets in, DON’T ASSAULT THEM!

6. Remember, people go to laundry to do their laundry, do not attempt to molest someone who is alone in a laundry room.

Echt waar, dit zijn de tips die De Zesde Clan nuttig vindt. Er is toch geen zinnig mens die dat gelooft? Wij vermoeden dat De Zesde Clan nooit haar fiets op slot zet en haar huis niet inbraakveilig heeft gemaakt. Een eenvoudig briefje volstaat: ‘je mag deze fiets niet stelen’ of ‘je mag hier niet inbreken’.  Het is niet aan de eigenaar om zich te beschermen tegen diefstal; dieven moeten zichzelf realiseren dat ze niet mogen stelen.

Elke vrouw die zich net als De Zesde Clan in Plopsaland waant, wensen we veel sterkte toe bij het uitvoeren van haar tips. Andere vrouwen raden we aan om een verkrachter wel keihard in zijn kruis te trappen. Simpelweg tegen een verkrachter zeggen dat hij dat niet mag doen gaat namelijk niet werken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vrouwen moeten WAT?!? doen om verkrachting te voorkomen?

  1. Pingback: Vrouw geeft mening? Daar moet een piemel in | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s