Miss Marketing staat vol onzin

In juni 2012 verscheen het boek Miss Marketing van Mabel Nummerdor en Mijke de Vette; in maart 2013 vond feministische blogger De Zesde Clan de tijd om het boek neer te sabelen. Het boek, dat genomineerd werd voor PIM Marketing Literatuurprijs 2012, gaat over:

Minstens zo belangrijk is dat vrouwen en mannen radicaal verschillend zijn en het beter begrijpen van deze verschillen helpt u om deze business opportunity volop te benutten.

Vrouwen en mannen radicaal verschillend? Zodra De Zesde Clan dat hoort, gaan gelijk alle alarmbellen klinken! In haar artikel laat ze geen spaan heel van het boek:

Tenenkrommend dat Nummerdor en De Vette zulke vrouwonvriendelijke onzin herhalen en proberen te verkopen als een handig weetje om betere marketingtechnieken te ontwerpen. Hun Feminine Sparks model hangt aan elkaar van conservatieve denkbeelden over dé man en dé vrouw, gesymboliseerd door het vrije gebruik van de kleur ‘roze’ en termen als ‘prinsessenbrein’ en ‘evanomics’.

De ontkenning van feministen dat er verschil bestaat tussen mannen en vrouwen is niet nieuw.

It also became a touchstone for the feminist movement in the 1970s, when it was cited as living proof that the gender gap is purely a result of cultural conditioning, not biology.

Dit citaat komt uit een artikel over David Reimer, waar Dick Swaab in zijn boek Wij zijn ons brein al over schreef. David Reimer was een jongen bij wie na een mislukte operatie de penis werd verwijderd. Hij kreeg vrouwelijke geslachtsorganen en werd als meisje opgevoed. Dat paste bij theorieën die destijds de ronde deden, dat niet het lichaam maar de opvoeding ervoor zorgde of je je als man of vrouw ging gedragen.

De dramatische afloop van de zaak David Reimer zorgde ervoor dat dit soort theorieën de kop in werd gedrukt. Maar net als met onkruid merk je dat dit soort geruchten af en toe toch de kop opsteken in extremistische hoekjes.

De blog van De Zesde Clan is zo’n extremistisch hoekje dat vol staat met artikelen dat er geen enkel verschil bestaat tussen mannen en vrouwen. Ja, ze hebben een ander lichaam, maar verder zijn ze precies hetzelfde. Transseksualiteit? Dat kan niet bestaan. Je kunt je geen vrouw voelen in een mannenlichaam of andersom want er is geen verschil.

Miss Marketing is een enorme misser en de Zesde Clan hoopt vurig dat mensen zich niet laten verleiden tot het opvolgen van de ongefundeerde adviezen die erin staan.

De blanke mannen en de rest van de wereld hopen dat De Zesde Clan eens tot verstandige inzichten komt.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s