Proefprocessenfonds Clara Wichmann opent klokkenluiders website

Met het aantal vrouwelijke hoogleraren in Nederland is het niet best gesteld. Hoewel er in 2011 meer vrouwen dan mannen afstudeerden aan de universiteit, neemt het aandeel van vrouwen blijkens de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2012 met iedere stap op de wetenschappelijke ladder verder af.

Aldus een speciaal in het leven geroepen website door proefprocessenfonds Clara Wichmann, waar vrouwen aan de universiteit hun beklag kunnen doen als ze bijvoorbeeld menen gepasseerd te worden. De Zesde Clan huilt met haar blogartikel graag mee met de wolvinnen in het bos.

Door hardop te zeggen waar je tegenaan loopt als vrouw, werk je mee aan een meer rechtvaardige samenleving.

Een andere huilebalk is de econome Edith Kuiper. In 2008 had ze gesolliciteerd naar de functie universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam, mede omdat het hoofd van de vakgroep haar had gevraagd om mee te doen. Nou, als je gevraagd wordt dan heb je de baan toch in the pocket? Nee dus. Uit de 25 aanmeldingen kreeg een man functie! Verschrikkelijk toch? Edith spande samen met het proefprocessenfonds Clara Wichmann een proces aan. Deze maand deed de rechtbank uitspraak.

De UvA hoeft geen schadevergoeding van € 10.000,- (!) te betalen en de wetenschappelijke en bestuurlijke top hoeft geen ‘gender awareness training’ (!!) te volgen. De UvA had namelijk gelijk dat ze bij de benoeming hebben gelet op kwaliteit in plaats van geslacht.

Er is weer een hoop tijd en moeite verspild, maar uiteindelijk heeft het recht gezegevierd. De UvA zou een andere uitspraak niet verdienen. Kijk bijvoorbeeld eens naar hun hoogleraarsbenoemingen, waarvan het Clara Wichmannfonds zegt dat het niet best gesteld is. Van de laatste 25 benoemingen zijn er 11 vrouw. Goed zo, Clara Wichmannfonds. Verspil maar meer geld en tijd om die misstanden aan de kaak te stellen. Dan gaan instellingen zoals de UvA ondertussen door met serieuze wetenschap, oké?

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Proefprocessenfonds Clara Wichmann opent klokkenluiders website

  1. Pingback: Reacties stromen binnen bij klokkenluiderssite | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s