Christelijke organisatie Siriz krijgt steeds meer invloed op hulp aan ongewenst zwangere vrouwen

Feministische blogschrijfster De Zesde Clan is falikant tegen kinderen, zoals uit veel van haar artikelen op te maken valt. Kinderen reduceren vrouwen tot ontoerekeningsvatbare moeders die zich liever aan hun kroost wijden dan dat ze excelleren in een topfunctie. En dat is de ware feministe uiteraard een gruwel.

Geen wonder dat De Zesde Clan fel van leer trekt als er een organisatie is die zich ervoor inzet dat vrouwen eerst nog eens nadenken voor ze een onherroepelijke keuze maken. In haar blogartikel over Siriz haalt ze alles uit de kast om deze organisatie zwart af te schilderen.

Dat begint al met de typering ‘christelijk’ die ze in haar hele artikel blijft herhalen. Buiten dat het niet erg is om christelijk te zijn is haar typering niet waar. Nergens op de site van Siriz zul je vinden dat ze een christelijke organisatie zijn, gesteund worden door kerken of ervaringsverhalen lezen waarin mensen het licht hebben gezien. Nergens! De visie van Siriz is:

Siriz is ervan overtuigd dat vanaf de conceptie nieuw leven bestaat. Het ongeboren leven heeft er recht op om zich verder te ontwikkelen en ter wereld te komen. De verantwoordelijkheid voor het ongeboren leven ligt bij de vrouw die het draagt en bij de man die het verwekte. Siriz kan en wil die verantwoordelijkheid niet van hen overnemen, maar wil hen beiden helpen die verantwoordelijkheid te dragen, als zij daarbij moeite ondervinden.

Wat is er mis met die visie? Niets zou je zeggen, tenzij je een kindhatende feministe bent. Dan moet iedere mogelijkheid dat een zwangere vrouw die zich op abortus bezint een andere uitweg te bieden de kop in worden gedrukt.

De Zesde Clan heeft geen andere basis voor bewering dat Siriz een christelijke organisatie is, dan dat een paar betrokkenen christelijk zijn. Ja en? Is het vreemd dat mensen met een bepaalde overtuiging zich aansluiten bij een organisatie die soortgelijke standpunten heeft, ook al is dat vanuit een andere invalshoek? Dat maakt de organisatie nog niet christelijk. Grote denkfout van De Zesde Clan.

De Stichting komt voort uit de nogal radicale Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind. De naam alleen al geeft aan dat we hier te maken hebben met felle anti abortus fanaten.

Ze schrijft het echt! De naam Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind alleen al geeft aan dat we hier te maken hebben met felle anti abortus fanaten. O ja? Want geeft de naam weer dat de leden tot terreur en doodslag in staat zijn om hun principes te verdedigen?

Christelijk, christelijk, christelijk. De Zesde Clan blijft het herhalen alsof het iets ergs is. Maar waar je haar niet over hoort, is de echte beweegreden van Siriz: vrouwen zich bewust te laten worden van de emotionele impact van een abortus. Internet wemelt van de verhalen van vrouwen die spijt hebben van een abortus. Een foetus is geen vuilniszak die je bij de straat zet, waarna je op weg gaat naar je topfunctie, ook al spiegelt De Zesde Clan haar achterban dat wel voor. Wat dat betreft zou ze beter moeten luisteren naar de feministe Elizabeth Cady Stanton die abortus scherp veroordeelde:

When you consider that women have been treated as property, it is degrading to women that we should treat our chrildren as property to be disposed of as we see fit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s