Diversiteit in de top werkt

In juni vorig jaar schreef feministische blogger De Zesde Clan een lovend artikel over Canada en hoe geweldig het was voor vrouwen om daar te wonen. Wij wezen haar al op de denkfout die ze in het artikel maakte. Canada mocht dan onder de G20 landen het best zijn ingericht voor vrouwen, maar dat wil nog niet zeggen dat die vergelijking ook opgaat voor de honderden landen die niet bij de G20 horen. Ach ja, de denkfouten van De Zesde Clan, je kunt er een blog over schrijven (wat wij dus ook doen).

Driekwart jaar later schijnt De Zesde Clan haar blogartikel van destijds vergeten te zijn en schrijft ze over het feit dat Canada helemaal niet goed voor vrouwen is. De top bestaat voor slechts tien procent uit vrouwen en de blanke mannen doen er alles aan om dat cijfer niet te verhogen.

Wat moet het toch heerlijk zijn om net als De Zesde Clan te doen alsof je dat andere artikel nooit geschreven hebt. Geen excuses aan al die vrouwen die na de aanbeveling van De Zesde Clan naar Canada zijn geëmigreerd en die nu te horen krijgen dat ze qua werk niet verder zullen komen dan vakkenvuller bij de lokale supermarkt.

Het artikel van De Zesde Clan is hetzelfde riedeltje als haar andere artikelen over een tekort aan vrouwen in de top. Ze worden ondergewaardeerd, ze moeten beter zijn dan mannen om door te kunnen dringen, blablabla, boehoehoe…

Geen woord over het onderzoek van Marike Stellinga die in De mythe van het glazen plafond schrijft dat vrouwen helemaal geen topfunctie willen. Geen woord over mensen zoals Anne-Marie Slaughter die een topfunctie hadden, maar toch besloten om die neer te leggen omdat ze liever hun tijd aan het gezin willen besteden.

Het enige waar De Zesde Clan op hamert is het verlies aan kwaliteit als vrouwen niet aan bod komen. Daarmee zet ze voor de zoveelste keer de eigen keuze van vrouwen aan de kant. Je moet als vrouw niet tegen powerfeministen zoals De Zesde Clan zeggen dat je zoveel meer voldoening haalt uit het zien opgroeien van je kinderen. Ben je helemaal gek geworden? Hoe durf je een andere mening dan De Zesde Clan te hebben? Zij bepaalt wel wat goed voor je is en hoe je je leven moet inrichten.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s