Vrouwenhaat volgt Thatcher tot na de dood

Waarom kun je nooit inhoudelijk kritiek op een vrouw hebben, zonder gelijk alle powerfeministen over je heen te krijgen die je beschuldigen van vrouwenhaat? Het is wat je ook wel ziet bij allochtone kinderen: zeg tegen hen dat ze iets niet mogen doen en je krijgt gelijk ‘discriminatie’ naar je hoofd geslingerd.

bliar

Feministische blogger De Zesde Clan heeft een artikel geschreven over de reacties op de dood van Margaret Thatcher. Ze heeft maar één verklaring voor de negatieve reacties: vrouwenhaat. Dat mensen negatief reageren omdat ze het inhoudelijk niet eens zijn met het beleid van Thatcher komt niet bij De Zesde Clan op. Nee, het is kritiek op een vrouw, dus is het vrouwenhaat.

stopbush

De Zesde Clan sluit haar ogen voor het feit dat alle politieke leiders, ook mannen, dit soort reacties ondergaan. In haar belevingswereld zijn het alleen de vrouwen die het moeten ontgelden. En die negatieve reacties krijgen vrouwen alleen maar omdat ze vrouw zijn.

Het is ook tekenend voor De Zesde Clan dat ze in haar artikel niet ingaat op wat Thatcher voor vrouwen gedaan heeft. Zoals de Guardian het mooi zegt: ‘Thatcher brak dan wel door het glazen plafond, maar ze heeft daarna direct de ladder omhooggetrokken’. De reactie van Thatcher daarop:

Thatcher’s answer, when pressed on her tendency to pull the ladder of equal opportunity up behind her, was invariably that none of the women was good or experienced enough to rise through the ranks. If positive action was suggested it was dismissed with an imperious: “But no, a woman must rise through merit. There must be no discrimination.”

Vrouwen waren niet goed genoeg en positieve discriminatie (zoals idiote vrouwenquota) waren niet nodig. Dat zou je eens als blanke man tegen De Zesde Clan moeten zeggen! Je zou ter plekke afgemaakt worden! Maar De Zesde Clan laat wel Thatcher daarmee wegkomen. Alsjeblieft geen woord van kritiek op een vrouw en van de doden niets dan goed. Meten met twee maten, noemen we dat.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s