Reacties stromen binnen bij klokkenluiderssite

Een tijdje geleden opende proefprocessenfonds Clara Wichmann een site waar vrouwen aan de universiteit ervaringsverhalen kwijt konden over hoe ze gediscrimineerd worden. Een maand later maakt feministische blogschrijfster De Zesde Clan de staat op. In haar eigen woorden: ‘de reacties stromen binnen’.

Is dat zo? Het kan nooit kwaad om de woorden van De Zesde Clan te controleren. Wie op de klokkenluiderssite kijkt, ziet slechts vier inzendingen staan, waarvan 1 van econome Edith Kuipers die samen met proefprocessenfonds Clara Wichmann een proces heeft aangespannen en verloren omdat ze meende dat ze bij een sollicitatie gediscrimineerd werd. Edith zal met plezier aan de klokkenluiderssite hebben meegewerkt. Ten eerste mocht het proefprocessenfonds wel wat wisselgeld verwachten omdat het verloren proces al genoeg gekost moet hebben. Ten tweede kent de hel geen grotere woede dan een versmade vrouw (om een blanke man te citeren).

Vier vrouwen hebben gereageerd. Bij De Zesde Clan heet dat: ‘de reacties stromen binnen.’

Cijfers en De Zesde Clan, hoe werkt dat eigenlijk? In maart maakte ze twee vrouwen af die conclusies over vrouwen trokken uit 245.000 mensen die in een week de Huishoudbeurs hadden bezocht, waarvan 90 % vrouw. Op basis daarvan kon niets worden geconcludeerd vond De Zesde Clan, voornamelijk omdat het conclusies waren waar zij niet achter stond. Maar vier vrouwen die naar een klokkenluiderssite mailen zijn voldoende om de hele universitaire wereld van discriminatie te betichten? Misschien kan econome Edith Kuipers De Zesde Clan uitleggen hoe het zit met cijfers en statistieken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Reacties stromen binnen bij klokkenluiderssite

  1. Pingback: Openbaar vervoer blijft mijnenveld voor vrouwen | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s