Bongo stopt man en vrouw in keurslijf

Af en toe hebben de blanke mannen bewondering voor het lef van de feministische blogster De Zesde Clan. Je moet het maar durven: je onkunde en je totale gebrek aan kennis van wereldse zaken tentoonspreiden zodat de hele wereld kan lezen hoe je je in Plopsaland waant.

De Zesde Clan heeft een blogartikel geschreven over de Bongo-cadeaubonnen. Wat blijkt? De bonnen voor mannen zijn blauw en zijn bestemd voor avontuurlijke dingen. Die voor vrouwen zijn roze en zijn bestemd voor beauty.

De cruciale DENKFOUT (we schrijven het maar eens met hoofdletters) die De Zesde Clan maakt, is dat ze stelt dat bedrijven de mensen voorschrijven hoe ze moeten leven. Dat liet ze al eens zien in een artikel over lego waarin ze beweerde dat de fabrikanten rolpatroonbevestigend bezig waren.

We weten dat het onmogelijk is om de denktrant van een dogmaticus te doorbreken, maar we doen toch maar weer een poging. Beste Zesde Clan, uit je artikel is op te maken dat je de ballen verstand hebt van marketing. Bedrijven hebben werkelijk maar één doel: winst maken. Bedrijven bepalen niet hoe de wereld ingericht moet worden; bedrijven volgen wat er in de wereld gebeurt.

Als een bedrijf een product in de markt wil zetten, dan wordt er onderzoek gedaan. Waar heeft de doelgroep behoefte aan? Er worden tests gedaan. Hoe reageren de beoogde doelgroepen op bepaalde verpakkingen? De beste match is uiteindelijk de winnaar. En in het geval van Bongo is dat blauw en avontuurlijk voor mannen en roze en beauty voor vrouwen.

En wees nou eens eerlijk Zesde Clan, wat zullen de meeste vrouwen bijvoorbeeld tijdens een vrijgezellendag gaan doen: met zijn allen paintballen of toch met zijn allen een beauty-behandeling?

We snappen dat die keuze je tegen de borst stuit. Je zou graag zien dat mannen en vrouwen even vaak voor paintballen en beauty-behandeling zou kiezen. We hebben dan ook een advies voor je: maak het verschil! We weten dat je er niet van houdt om zelf actie te moeten ondernemen en dat je liever hebt dat de ander moet veranderen, maar hier kun je toch echt zelf wat aan gaan doen. Ga met al die vrouwen paintballen, abseilen, quadrijden of wat voor stoers je kunt bedenken. Het is namelijk niet verboden. Jullie hebben een vrije keuze daarin.

Mocht echter blijken dat jullie in de meeste gevallen kiezen voor beauty-behandelingen, dan volgen bedrijven zoals Bongo daarin. Zo simpel is het. Dat moet zelfs jij toch kunnen begrijpen?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s