Romans krijgen chicklit behandeling

‘Huilfeminisme’ is een term die deze week in de media opdook. Vrouwen zoals Angela Carper ergeren zich dood aan feministen die in de slachtofferrol kruipen in plaats van zelf iets aan hun situatie te veranderen als die hen niet aanstaat. Op Joop.nl schrijft ze daar een column over die precies weergeeft hoe wij over het zelfbeklag van feministische blogschrijfster De Zesde Clan denken.

Boekomslagen is een onderwerp waarover De Zesde Clan graag wat tranen wil plengen.

Boek van een schrijver? Stoere lettertypes, donkere kleuren, abstracte thema’s. Boek van een schrijfster? Lichte kleuren, sierlijke letters, en veel mensen, al dan niet in een mythisch landschap of een zonnige bloemenweide.

Vind je het erg als we even de werkelijkheid erbij halen, Zesde Clan? We keken eens naar de bestseller top 60 en naar de boekomslagen van de schrijfsters. We kozen er enkele uit, maar hadden nog veel meer kunnen kiezen om te laten zien dat de gekleurde visie van De Zesde Clan nergens op slaat. Zie hier het voorbeeld. Niks geen frivole kleurtjes, maar donker en grijs. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden.

boekkaften

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s