De Gereedsschapskist: zeurende, klagende jammeraars

Onder de titel ‘De wereld overkomt ons niet, houd eens op met het huilfeminisme‘ schreef forensisch arts en lijkschouwer Angela Carper deze week een artikel dat feministen moeten stoppen met huilen en zelf iets aan hun situatie moeten veranderen. Hoe reageert feministische blogschrijfster De Zesde Clan op dat artikel? Juist, huilen!

In een jammerend artikel klaagt ze alleen maar over het feit dat feministen niet mogen klagen. En dat mogen ze in de ogen van De Zesde Clan niet, omdat de maatschappij geen veranderingen wil.

Het is interessant om te merken dat De Zesde Clan nergens, maar dan ook nergens in haar artikel het belangrijkste punt van Angela Carper noemt: ‘Als je wilt dat de situatie verandert, dan moet je zelf ingrijpen.’ In al haar blogartikelen is het standpunt van De Zesde Clan duidelijk aanwezig: mannen belemmeren vrouwen in hun ontwikkeling, dus mannen moeten veranderen. De vrouw hoeft alleen maar te wijzen naar wat er veranderd moet worden.

twitterhuil

Het is deze passieve houding die veel vrouwen tegen de borst stuit. Neem bijvoorbeeld Marianne Zwagerman die in een aanval op feministe Malou van Hintum stelde dat vrouwen overal kunnen komen. Ze bewees het zelf al jaren!

Angela Carper noemt zelf ook voorbeelden in haar artikel. Zo zat ze bijvoorbeeld bij een debat met voornamelijk mannen. Onmiddellijk heeft ze een lijst met slimme, kundige vrouwen naar tv-redacties gestuurd. Resultaat: ze wordt steeds vaker benaderd door de media. Daar hoor je De Zesde Clan niet over, terwijl ze destijds wel een jammerend artikel schreef over het tekort aan vrouwen op de buis.

De Zesde Clan gebruikt een handige tactiek. Door keihard tekeer te gaan over dat de maatschappij niet wil veranderen, overschreeuwt (en maskeert) ze haar eigen denkfout: Angela Carper geeft aan dat ze wel verandering wil. Het is alleen de manier waarop die De zesde Clan niet aanspreekt.

Het resultaat van Angela Carper zou toch verheugend nieuws moeten zijn voor De Zesde Clan? Waarom geeft ze dan zo af op haar? Het antwoord is dat De Zesde Clan bang is voor verandering. Ze kan niet schakelen van een passieve naar een actieve houding, want dat vraagt verandering. Plus: een dergelijke verandering is een bedreiging voor haar bestaansreden als zure feminist, zoals Marianne Zwagerman destijds ook al over Malou van Hintum zei:

Malou is er niet bij gebaat dat de waarheid uitkomt. Dat is slecht voor haar businessmodel. Want zij schrijft zure stukjes en boekjes over vrouwenemancipatie en dat het allemaal niet opschiet.

Het geeft niet dat je bang bent voor verandering, Zesde Clan. Daarbuiten wachten massa’s vrouwen op je die graag willen dat je zelf eens wat onderneemt in plaats van huilend met je vingertje te wijzen ‘wij vrouwen zijn slachtoffers boehoehoe’. Een dergelijke verandering bij jezelf zou het aanzien van vrouwen ten goede veranderen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De Gereedsschapskist: zeurende, klagende jammeraars

  1. IK zegt:

    Had ik je trouwens al verteld dat ik je blog geweldig vind ? Echt een verademing om eens een mannelijk tegegeluid te horen tegen al die onzin. En die vrouw achter de zesde clan moet echt een psychiater opzoeken.

  2. Pingback: Mannen vertellen vrouwen dat emancipatie af is | blankemannenbolwerk

  3. Pingback: Seksisme ondermijnt zelfvertrouwen | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s